Sommer i Lofoten

Midnattsol og episk natur kombinert med en fascinerende kultur.

Sommer i Lofoten er asurblå strender, irrgrønne fjellsider og en sol som aldri går ned. Og imens «folkan» tar deg i mot med åpne armer vil landskapet og naturen gi deg ro og en følelse av å bli små-forelsket.

Herlige Lofoten!

Sommer og sol, blå himmel eller tåke. Det er det samme. Lofoten er ikke avhengig av været – det skifter så fort at skulle det regne en skur, så stikk innom et av våre mange museer eller gallerier mens du venter på at det glir over.

Dit kan du gå uansett forresten, for her kryr det av gode historier, et vidt spenn innen kunstuttrykk, og en rekke produsenter av kreativt handverk.

I ett med naturen

Aktive dager, late dager, pulserende liv og stille vandring. Vær den du er, og ta i bruk hele sanseapparatet. Hør lyden av skvaldrende småmåker, lundefugl og alke. Ta inn lukten fra ferske råvarer fra hav og jord, eller fra tørrfiskvrakingen som foregår på fiskebrukene.

Føl friheten mens vinden stryker deg gjennom håret ute på et båtdekk, mens du surfer på bølgene eller padler kajakk.

Midnattsola

Lyset i Lofoten er praktfullt og tiltrekker fotografer fra hele verden. Kontrastene man får oppleve her er imponerende, og i perioden fra 28 mai til 14 juli opplever man et av de største høydepunktene – Midnattsola.

Utforsk sommeren

Her følger vi ikke klokka. Du kan prøve deg på en klatretur, dykke i tidlige morgentimer eller bare sitte på en stein midt i natta og følge ørnen som seiler under himmelens tak. Lyset er her døgnet rundt, og sove kan vi gjøre til høsten.