Familieferie i Lofoten

Lofoten har masse spennende å by på, også for barnefamilier. Barn liker å utforske, oppdage, leke og lære og vi har laget liste over familievennlige aktiviteter.

Anbefalte familieaktiviteter i Lofoten

Lofotr Viking Museum

På Vikingmuseet kan man reise 1000 år tilbake i tid og oppleve hvordan vikingene levde i Lofoten. Bli med å ro vikingskipet, skyt med pil og bue, se på håndtverkerne arbeide, smeden smi og spis mat på vikingvis. Museet var i 2013 nominert til European Museum of The Year Award, så det er vel verdt et besøk!

Lofotakvariet

Lofotakvariet

Et høydepunkt på Lofotakvariet er mating av sel og otere, men du kan også lære masse om Skreien og alle de andre fiskene som lever i havet rundt Lofoten. Akvariet har også kafè og en suvenirbutikk med masse spennende for barn og voksne.

Hov stranda

Hesteridning på Islandshester

En tur på hesteryggen langs kritthvite Lofotstrender har blitt en veldig populær familieaktivitet og man kan velge mellom korte og lengre turer. Hestene er rolige og snille, så de egner seg veldig bra for barn som ønsker å ri for første gang.

BARN PÅ TUR MED GEITENE.JPG

Besøk på bondegården

Gårdsbesøk er spennende for barn. Møt dyrene på bondegården og kanskje ta lunsjen på gårdskafeen? Smak på lokale oster og urtete fra urtehagen. Aalan Gård, Livland Gård og Lofoten Gårdsysteri er flotte besøksgårder.

Lek på kritthvite sandstrender

Lofoten har mange fantastiske strender som egner seg perfekt til lek og utforskning. Noen favoritter: Bunesstranda, Rambergstranda, Hauklandstranda, Uttakleiv, Hovstranda, Rørvikstranda og Kallestranda.

Lofoten Links

Spill golf på en av verdens mest spektakulære baner

Uhøytidelig moro for vennegjengen og familien. Denne opplevelsen passer både for de som aldri har prøvd golf før og for mer erfarne golfere. Dere får en instruksjon på treningsfelt og spill på noen utvalgte hull på selve banen med vår instruktør. Ha det morsomt og lær om golf samtidig!

SUP ved Hauklandstranda

Stand Up Paddle boarding (SUP) og surfing

SUP er en aktivitet som stadig blir mer populær og som egner seg fint for barn på stille sommerdager. På Unstad er det også fint på dager med mindre bølger å leke seg i vannet med et longboard.

Snorkling og dykking

For de som er glade i vann er snorkling og dykking spennende aktiviteter hvor man kan utforske livet under vannskorpa. Kanskje finner man kråkeboller eller noen spennende skjell?

Fisketur

«En ekte Lofottorsk jeg er for jeg er født i Henningsvær…» Når man er i Lofoten bør man jo fiske litt etter Lofottorsken. Havet er full av fisk, så det er gode muligheter for å få napp!

HIKING IN LOFOTEN WITH CHILDREN

Gå tur i marka

Lofoten er full av enkle og familievennlige stier hvor man kan utforske naturen blant fjell og fjorder. Noen eksempler: Svolvær – Nøkksætra, Hoven på Gimsøya, Haukland til Uttakleiv, Vindstad – Bunes.

Camping

Lofoten er perfekt for camping. Det er mange tilrettelagte campingplasser med gode fasiliteter og vakker utsikt fra hytta eller teltet.

Familiepadling kajakk

Kanotur eller kajakk

Å gli gjennom vannet med kano eller kajakk er balsam for sjela. For barn er dette en spennende og morsom aktivitet. Husk redningsvest for store og små! Lofoten Feriesenter i Svolvær leier ut kanoer og flere aktører tilbyr kajakkturer for barn og nybegynnere.

LAG - alle gallerier - husk fotocred Dan Mariner

Kunst og gallerier

Barn synes ofte at kunst er spennende og fascinerende. I Lofoten er det mange flotte gallerier.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.