Rib og havsafari i Lofoten

Skal du se Lofoten, er få steder bedre å gjøre det fra enn vannet. Og ved å booke tur med rib eller havsafari i Lofoten, vil du garantert få en naturopplevelse du sent vil glemme. 

Vind i håret og sug i magen, flankert av kritthvite strender og sylspisse fjelltopper. Liker du at det kiler litt, vil en ribsafari i fjordene rundt Lofotøyene være midt i blinken for deg. 

Er du, på den andre siden, av typen som foretrekker at det går litt roligere for seg? Kanskje fra dekket på en seilbåt, eller mens du nyter stillheten fra en elektrisk katamaran? 

Uansett hvilket fartøy du foretrekker, er det flust av muligheter. Under kan du se en fullstendig oversikt over spennende måter å oppleve Lofoten på – fra vannet. 

RIB i Lofoten

Å oppleve Lofoten fra en rib, gir deg muligheten til å lære mye interessant om natur, dyreliv og bosetning i Lofoten, samtidig som du også får masse frisk sjøluft. Ikke dårlig kombo det, vel?

Fraflyttede fiskevær, utallige små øyer og skjær, tallrike fuglekolonier, og kanskje til og med er sjansen stor for at du får se ei havørn eller ti. Dette er bare noe av det du kan forvente å se på en rib safari.

Husk å ta med kamera! 

Det finnes imidlertid et alternativ også for deg som ønsker litt mer komfort og litt mindre fart. Flere aktører tilbyr havsafari med seilbåt, hvor det som skjer i båten nesten – og bare nesten – er like viktig som det som skjer rundt.

For det høres kanskje ikke galt ut å nyte den flotte utsikten fra dekket på en majestetisk seilbåt – mens du nyter noe godt å spise? Flere aktører tilbyr middagscruise – en opplevelse for både smaksløkene og øynene.

Båttur til fortryllende Trollfjord

I Lofoten er det egentlig ingen dårlige steder å dra på havsafari eller ribtur. Noen steder er imidlertid populære slik som både HenningsværSkrovaReinefjorden, og Røst og Værøy.

En av de mest kjente stedene mange drar til er Trollfjord.

Idyllisk plassert mellom 1 000 meter høye fjell som stuper rett ned i det arktiske vannet, ligger den smale fjorden, på sitt smaleste kun 100 meter, og gjør Trollfjorden til et av Lofotens, om ikke Norges, mest spektakulære syn – i ordets rette forstand.

Trollfjorden har i generasjoner vært et populært reisemål for både keisere og turister. Her kan du lese mer om Trollfjordens historie.

Trollfjorden kan du oppleve med de fleste vanndrevne fremkomstmidler. Rib, seilbåt, elektrisk katamaran – ja, selv Hurtigruta får plass i den smale fjorden mellom de høye fjellene.

Hvordan vil du oppleve Trollfjorden? Sjekk de ulike mulighetene her:

Havsafari fra rib, seilbåt eller elektrisk katamaran – velg den båten som passer deg best

Seilbåter

Det finnes imidlertid et alternativ også for deg som ønsker litt mer komfort og litt mindre fart. Flere aktører tilbyr havsafari med seilbåt, hvor det som skjer i båten nesten – og bare nesten – er like viktig som det som skjer rundt.

For det høres kanskje ikke galt ut å nyte den flotte utsikten fra dekket på en majestetisk seilbåt – mens du nyter noe godt å spise? Flere aktører tilbyr middagscruise – en opplevelse for både smaksløkene og øynene. For de som ønsker å prøve fiskelykken på en av seilbåtene, er det også mulig.

-World Sea Explorer

-Pukka Travel

Hybridelektrisk katamaran

Som seilbåtene er denne type båt helt stillegående siden de går på strøm. Her vil du oppleve høy komfort med panoramautsikt både ute og inne. I tillegg til å oppleve naturen og dyrelivet, er det også mulig å få med seg hva som skjer under havflaten med en undervannsdrone. Har du lyst på noe å spise og drikke på turen, så er det også mulig å få kjøpt om bord.

Charterbåter

Charterbåtene har hatt lengst fartstid i fjordene i Lofoten og er et populært valg for mange. Disse båtene har plass til mange passasjerer og har daglige turer til Trollfjorden om sommeren. På denne turen får du se havørn og andre sjøfugler på nært hold og de fleste båtene tilbyr fiskesuppe til lunsj. Trenger du et eget skyss oppdrag for en større gruppe kan disse forhåndsbestilles og tilpasset dine ønsker.

Ofte stilte spørsmål: