En oppfordring fra Ole 8 år – bruk søppelboksen

«Det må vær mulig å bruk alle søppelboksan vi har her i Lofoten. Æ har ikke tid til å plukk opp søpla etter alle som kommer innom! Dessuten e æ mye meir glad i å plukk blåbær enn å plukk søppel»

8 år gammel Lofotgutt

Velkommen til oss i Lofoten 

Jeg håper du nyter en fantastisk ferie i vårt langstrakte øyrike. Jeg heter Ole, er åtte år og har vokst opp Lofoten. Det er min hjemplass du nå besøker. Hver sommer gleder jeg meg til turistene ankommer Lofoten og vi sammen opplever magiske dager på Rambergstranda. På sommeren bruker jeg nemlig å bli kjent med nye folk, i fjor lærte jeg meg til og med litt Italiensk! Jeg setter stor pris på at dere besøker min hjemplass og håper inderlig at dere også vil verdsette mitt kjære Lofoten.

 «Du må love meg at du tar med deg søpla di»

OLE, 8 ÅR

Du finner søppelbokser de aller fleste steder, og skulle det være slik at du ikke finner det så må du love meg at du tar med deg søpla di. Det passer så utrolig dårlig inn på Rambergstranda.

Lofoten er verdifull! Og alle vi som bor og besøker Lofoten har et felles ansvar for å ta vare på naturen vi omgir oss med. Så min oppfordring til alle dere som besøker min hjemplass i sommer, la oss samarbeide slik at vi alle får en fin sommer. Bruk naturen alt dere vil, overnatt gjerne ute, gå på lange turer i marka på fjellet eller på stranda, men lov meg at det ikke vises at dere har vært der. Kan dere gi meg det løftet skal jeg love dere at jeg skal gi dere gode turtips og dele raust av lokalbefolkningens gode Lofothistorier.

Velkommen til Lofoten og takk for at du hjelper oss å holde Lofoten rent. 

Lurer du på hvor du finner nærmeste søppelboks?

På dette kartet finner du en oversikt over søppelhåndtering, tømme stasjoner og offentlige toaletter.

Vestvågøy kommune har også laget en fin oversikt over alle sanitæranlegg.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.