10 ting å gjøre en regnværsdag i Lofoten

Når det regner og blåser ute er det noen som liker seg best innendørs, men det er mange alternativer for de som liker å holde seg i aktivitet utendørs også, til tross for litt regnvær. Her har dere tipsene for hva dere kan finne på når det regner i Lofoten.

1. Besøk galleri og kunstsenter

Lofoten har mange galleri og kunstsenter som viser et stort mangfold av ulike kunstnere. Du kan oppleve alt fra glassblåsere, isgalleri til storartet kunst fra gullalderen. Kunstnere i Lofoten blir inspirert av den flotte naturen vi omgir oss med. Kanskje du blir inspirert til å lage kunst selv? 

2. Gå på museum

Det finnes museum https://visitlofoten.com/Museum fra ulike tidsepoker i Lofoten. Du kan blant annet lære mer om vikingtida på Lofotr, 2. verdenskrig på Krigsminnemuseet eller historier om lofotfisket på Lofotmuseet eller Norsk Fiskeværsmuseum, for å nevne noen.

3. Lofotakvariet og opplevelsessenter

Dersom dere er interessert i livet i havet, vil vi anbefale et besøk på Lofotakvariet i Kabelvåg, hvor du også kan se på utstillingen om fiskeri og havbruk.

I Mortsund kan du dra til Lofoten Seafood Center og lære mer om sjømatnæringen i øyriket. Her kan du bli med ut til merdene, besøke tørrfisk huset og se på utstillingen i sjømatsenteret.

4. Handle lokale skatter

I Lofoten finner du kjøpesenter, kunstbutikker og små nisje butikker med lokale varer. Du kan også dra på gårdsbutikker og kjøpe ullgarn fra lykkelige sauer fra Lofoten eller lokalproduserte matvarer som ost og krydder. 

5. Surfing eller SUP

Man blir ikke våtere enn våt, så hvorfor ikke prøve surfing eller SUP selv om det regner? Enten du er erfaren eller ikke, så finnes det et tilbud til deg som har lyst å surfe på bølgene eller padle på et brett. Når du først har prøvd deg i bølgene, er det lett å bli hekta. Når du er ferdig, trekk inn i en av Lofotens fineste badstuer.

6. Dykking eller snorkling

Dykking og snorkling foregår under vann, så det er en aktivitet som passer bra i regnvær dersom du vil undersøke hva som finnes i tareskogen eller ligger på sandbunnen.

7. Lag din egen ost

Hos ostebøndene på Lofoten gårdsysteri kan du yste din egen økologiske ost av melk fra geitene på gården. I gårdskaféen kan du smake på de lokalproduserte produktene de selger i butikken og utenfor kan du også hilse på dyrene på gården.

Lofoten Gårdsysteri - Mærvold
Lofoten Gårdsysteri – Mærvold (Hallvard Kolltveit)

8. Bryggeriomvisning og Magic Ice

I Svolvær finner du det lokale bryggeriet Lofotpils som bruker det friske vannet fra Lofotfjellene som basis i sin produksjon. Bli med på en omvisning i bryggeriet for å se hvordan det lokale ølet blir laget og få en smak av Lofoten etterpå. Bare noen få meter unna, ligger også Magic Ice – et is galleri hvor du får en drink i et glass laget av is! Skulpturene laget av is er fascinerende å se på. For barna er det kanskje ekstra artig å ake i is sklia!

Magic Ice
Hallvard Kolltveit – Magic Ice

9. Tørrfiskvandring på Røst

På Røst blir det årlig produsert store mengder tørrfisk som blir eksportert til flere deler av verden. Her kan du få en omvisning for å lære mer om tørrfiskproduksjonen og historien bak om hvorfor tørrfisk er et så ettertraktet produkt.

10. Spis god lokalprodusert mat

Gå på kafé og nyt en god lunsj eller spis en bedre middag på en av spisestedene i Lofoten. De fleste restaurantene tilbyr lokale retter der du får prøve smaken av Lofoten.

Holmen Lofoten
Holmen Lofoten (Destination Lofoten – Kristin Folsland Olsen)

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.