Kunst og kultur

Lofotens historie og kultur er lang og innholdsrik. Det strekker seg fra tidlig vikingtid til nyere samtidskunst. Lofoten var et viktig sted i vikingtiden og på Lofotens største museum, Lofotr, kan du reise tilbake til den spennende tiden. Lofoten er også hjem til historiske bygninger som gamle, storslåtte kirker. Samtidig finner mange av nåtidens flinkeste kunstnere inspirasjon i Lofoten og har åpnet diverse gallerier. Det fascinerende skulpturlandskapet er også verdt å få med seg. 

Museum i Lofoten

Museum i Lofoten er en fantastisk måte å oppleve og virkelig forstå Lofotens historie. Museene tar deg gjennom blant annet vikingtiden, gamle tradisjonsrike fiskevær, minner fra krigen og historien om Lofotens første by. Her har du en full oversikt over de forskjellige museene med all informasjon du skulle trenge.

Sulten etter en dag på museum? Her får du den beste maten. 

Kirker i Lofoten

Lofoten har mange særegne kirkebygg med lang historie. Disse byggene formidler i stor grad Lofotens kultur og historie, samtidig som de ofte fungerer som et samlepunkt for lokalbefolkningen. Kirkene er godt tatt vare på og arkitekturen er grunn nok til å vie de et besøk. Få en oversikt over gudstjenester i Lofoten her.

Kulturarrangement i Lofoten 

I løpet av et år skjer det masse spennende i Lofoten, og det er flere arrangementer som er verdt å få med seg. Blant annet går den prestisjetunge kunstfestivalen Lofoten internasjonale kunstfestival (LIAF) av stabelen i september. I tillegg kan du også oppleve musikk på nært hold. Trevarefest på Trevarefabrikken i Henningsvær er en publikumsfavoritt. Her kan du få en full oversikt over alle kulturarrangement i Lofoten.

Sjekk ut disse overnattingsstedene før du drar på tur. 

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.