Ting å se og gjøre i Lofoten

Planlegg aktive og spennende dager i verdens vakreste øyrike.

Fra øst til vest i Lofoten finner du et unikt mangfold av aktiviteter. Her slipper naturen deg inn i sin egen fornøyelsespark hvor du kan utfolde deg og skape minner for livet.

Unikt landskap og fantastiske opplevelser

Oppdag øyriket Lofoten med stupbratte fjell, turkisblått hav, det yrende kulturlivet og den fantastiske lokale maten.

Her holder det ikke med én natt. Når du først er her, sett av god tid til å oppdage, føle og nyte. Aktiviteter finnes rundt hvert hjørne og «folkan» her tar deg i mot med åpne armer.

Populære aktiviteter som ofte nevnes av besøkende inkluderer fotturer, klatring, skiturer, fiske, dykking, snorkling, kajakkpadling, surfing og fotosafari.

Historien og kunsten

Lofoten er bygd opp på fisken og for de historie interesserte finner man mang flotte museer som forteller Lofoten sin fiskerihistorie. En reise til Lofoten kan også være en reise i kunstens verden, i fortid så vel som i nåtid.

Lofotr Viking

Stolt kulturarv og en blomstrende kunstnerkultur

Kunst og håndarbeid fra mange fagområder blir produsert i Lofoten. Her lages og selges vakker kunst og relaterte produkter i hele regionen av malere, ullprodusenter (håndlagd), treskjærere, glassblåsere, keramikere med mer.

Du finner et mangfold av kunst fra kunstnere som finner inspirasjon fra Lofotens majestetiske natur. Lofoten er populært blant kunstelskere med gallerier som Galleri Lofoten og KaviarFactory. Lofoten Art Galleries er et nettverk for kunsthåndverkere med tretten lokale gallerier.

Attraksjoner

I Lofoten finner du flere forskjellige natur attraksjoner, gallerier og museer. Du kan besøke Lofotr Vikingmuseum, Lofotakvariet eller stoppe på en av de mange skulpturene til Skulpturlandskap Nordland.

Speil- og metallskulptur i Nordland, med trær og fjell i bakgrunnen.

Naturlige og menneskeskapte attraksjoner

Nye og gamle attraksjoner i Lofoten er velholdte og byr på rike opplevelser for alle som er interessert. La oss nevne noen.

  • Strender: Noen av verdens vakreste strender ligger i Lofoten, med hvit sand, ruvende fjell og klart, rent hav. Her er noen av dem: Kvalvika, Haukland, Uttakleiv, Ytresand, Ramberg, Unstad, Bunesstranda og Skagsanden.
  • Fjellvandring: Det finnes utallige flotte turstier i Lofoten. Noen er lette, andre er omtrent umulige. Og en liten anbefaling: Vis hensyn når du er i marka. Her er 10 populære turer.
  • Museer og kirker: Det er flere museer og kirker å utforske i Lofoten. Visste at det finnes et historisk område her med arkeologiske funn fra cirka 8000 år siden?

Arrangementer og Festivaler

Lofoten tilbyr alt fra moderne musikkfestivaler, med bla. Jazz, pop, opera eller kammermusikk på programmet til ulike kulturuttrykk som yoga, Vikingkultur, foto, teater og mat. Eller hva med å prøve å bli verdensmester under VM i Skreifiske?

Møt folket og bli med på det som skjer!

Lofoten tilbyr alt fra moderne musikkfestivaler, med bla. Jazz, pop, opera eller kammermusikk på programmet til ulike kulturuttrykk som yoga, vikingkultur, foto, teater og mat. Eller hva med å prøve å bli verdensmester under VM i Skreifiske?

Inspirasjon

Finn det du leter etter