Lofoten byr på maneg overnattingsmuligheter. Her ser du røde små hus fra Lofoten med sjø og fjell i bakgrunn

Overnatting i Lofoten

En opplevelse i seg selv!

Noe av det som gjør Lofoten så magisk er øygruppens allsidighet. Året rundt, til alle døgnets tider byr Lofoten på minnerike opplevelser. En god natts søvn spiller en viktig rolle for turen, og dessuten er overnattingen en stor del av opplevelsen.

Enten du er på jakt etter tradisjonelle rorbuer, hoteller, camping i naturen eller hytter  har Lofoten en rekke forskjellige overnattingsmuligheter som passer enhver anledning.

Rorbuer – overnatting som en del av opplevelsen

Rorbuer er hjertet i Lofotens historie. Hvor enn du beveger deg langs kysten i Lofoten vil du kunne oppleve de ikoniske små rorbuene. Er du på jakt etter det helt enkle? Eller heller du mer mot det moderne? Her kan du finne en rorbu som passer deg, med spennende aktiviteter og natur rett ved dørkarmen. Les mer om Lofotens rorbuer.

Hoteller – Lofotens mest komfortable overnatting

Hoteller er kanskje det mest komfortable alternativet for overnatting Lofoten har å by på. Opplev naturen med service og velvære på hotell og utforsk Lofotens mest populære steder. Her finner du hotellet som passer din reise.

Dette er noen av Lofotens fineste hytter og leiligheter

Du kan finne mange nydelige hytter og leiligheter i Lofoten til utleie. Hyttene er moderne og har alle en eksepsjonell beliggenhet til fjellet, havet og ubegrensede villmarksområder. Å leie en hytte eller leilighet er et ypperlig overnattingsalternativ for hele familien eller vennegjengen. De gir rom for privatliv og er utstyrt med kjøkken, dusj og bad. Se gjennom noen av de fineste hyttene og leilighetene Lofoten kan by på her.

Camping i Lofoten

Et av de mest populære alternativene for overnatting i Lofoten er camping. Friheten til å bevege seg fritt og sove på forskjellige plasser over en lengre periode er en spesiell type luksus. Denne luksusen blir forsterket av å sove ute for tettere på naturen kommer du ikke. Områdene for camping er mange og eksotiske. Blant annet kan du sove i umiddelbar nærhet til noen av verdens fineste strender. Her har du en oversikt over hvor du kan campe i Lofoten.

Andre overnattingsmuligheter i Lofoten

Coworking og coliving  – En fleksibel arbeidshverdag

Det er ingen tvil om at den fleksible arbeidshverdagen har kommet for å bli. I løpet av de siste årene med pandemi har vi bevist at det er fullt mulig å være effektiv uten å sitte på kontoret. Mange vil til og med mene at det å jobbe fra andre steder enn kontoret øker arbeidskvaliteten. Hvorfor ikke jobbe fra Lofoten? På Hovedkontoret i Skrova og på Arctic Coworking Lodge på Tangstad finner du ypperlige arbeidsforhold hvor du kan la kreativiteten løpe i lag med et sosialt felleskap. Les mer om mulighetene for en fleksibel arbeidshverdag i Lofoten.

Fyr ferie

Skrova fyr ligger på en liten øy midt i havet bare en ti minutters båttur fra Svolvær. På den idylliske øya finner du et fyrhus med åtte soverom og en restaurant. Skrova fyr er midt i blinken for deg som ønsker å komme vekk fra alt av verdens støy. På fyret finner du atelier og workshop rom dersom du ønsker å la din kunstneriske side blomstre.

Båt til Lofoten? Ingen problem – her finner du flere gjestehavner

Frykt ikke om du ønsker å ankomme Lofoten med båt. Lofothavet er et av Lofotens aller sterkeste kjennetegn og alle som er på besøk bør oppleve Lofoten fra havet. Fra Røst i vest til Digermulen i øst finner du mange ulike gjestehavner som dekker ethvert behov. Alle havnene har tilgang til strøm og ikke minst tilgang til storslått natur. Sjekk ut listen over gjestehavnene og deres fasiliteter her.

Reiser du på budsjett?

Ingen problem – vi har et skikkelig fint tips til deg: