Hva skjer i Lofoten?

Hold deg oppdatert på arrangement i 2024!

Lofotens kulturliv har utviklet seg til å bli et av landets aller beste. Ikke bare er den storslåtte naturen grunn nok til å besøke Lofoten alene, men kombinerer du kulturarrangementer i tillegg, har du oppskriften på en opplevelse for livet. Vi gir deg full oversikt over hva som skjer i Lofoten!

Året rundt har Lofoten et bredt utvalg av opplevelser som passer enhver smak og interesse. Idrettsarrangementer, teater, kunstutstillinger, stjernespekkete konserter og unike matopplevelser er bare et knippe av hva du kan forvente. Arrangementene er spredt utover året og på forskjellige steder i Lofoten. Dette gjør at samtidig som du får påfyll av kultur, vil du kunne oppleve eksepsjonelle omgivelser og fenomen som midnattsol på sommeren og nordlys på vinteren.

Hva skjer i Lofoten? Se vår kalender under for å få oversikt over kommende arrangementer. Ønsker du å gi oss informasjon om ditt arrangement? Send informasjon via dette skjema.

De største og mest kjente arrangementene i Lofoten

Har du lyst til å gå på konsert i Lofoten? Du finner både innendørs- og utendørsarrangementer av internasjonalt kaliber her. Det arrangeres festivaler hvor du kan oppleve ulike band og artister, og vi har teateroppsetninger og enkeltkonserter året rundt. De største festivalene inkluderer, Høllafæst, Kubafestivalen, Trevarefest, Codstock Festivalen, Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest og Lofoten Country Festival.

Jakter du de gode matopplevelsene? På Lofoten kan du få unike matopplevelser i verdensklasse. Delikatesser, hjemmeystet ost, kortreiste råvarer og tørrfisk er noen av godbitene du finner på menyen. Hva med å delta på Lofoten Food Festival i Leknes?

For den spreke finnes det flotte sykkel- og løpemuligheter i vakre naturomgivelser på Lofoten. Det er også mulig å delta i sportsarrangementer som The Arctic Triple, HOKA Lofoten Skyrace og Lofoten High5.

Rundt juletider kan du delta på flere arrangementer som garantert gir julestemning. Opplev for eksempel Førjulseventyret i Henningsvær, med ekte nordnorsk førjulstid i unike omgivelser.

Klikk på knappen under for å få en oversikt over alle kjente arrangement som holdes hvert år.

Kulturhus i Lofoten

Lofoten har to kulturhus med både kino og konsertlokale.

Lofoten Kulturhus, Svolvær: https://lofotenkulturhus.no/

Meieriet kultursenter, Leknes: https://www.meierietkultursenter.no/

Følg oss på Instagram