Snorkling og dykking i Lofoten

Lofoten er et verdenskjent sted for sitt unike mylder av liv i havet.

Oppdag en ny verden under vann

Med golfstrømmen i nærheten er det oftere varmere i vannet enn det som er forventet på breddegraden. Det er hva vi kaller et herlig utgangspunkt for undervannsaktiviteter.

Opplev den arktiske faunaen og floraen i Lofoten!

Snorkling og dykking passer perfekt for alle aldre og krever ikke mye erfaring. Dette er aktiviteter som kan gi ekstremt mye glede og gode opplevelser.

Lofoten Diving og Lofoten Opplevelser tilbyr lokal guidet turer både i Ballstad og Henningsvær. Disse turene opplever du i både skjærgården og et lite stykke ut med båt. Du vil heller ikke være fremmed for å se blant annet sei, makrell, sjøanemoner, maneter og krabber. Disse opplevelsene passer like godt for nybegynner som for erfarne dykkere. Spesielt programmet fra Lofoten Diving for nybegynnere. Da kan alle være med å dykke, uansett hva slags erfaring man har.

Vannet i nord er kaldt, men når drakten er på og kroppen i vannet vil du kjenne på en følelse av både varme og frihet. Samtidig får du oppleve Lofotens undervannsverden på kloss hold.

Dette bør du vite før du snorkler eller dykker i Lofoten 

Snorkling eller dykking i Lofoten er trygge aktiviteter som kan gjøres hele året, og som kan tilpasses alle aldre og ferdighetsnivåer. Det er en perfekt aktivitet for yngre barn som ønsker å utforske og lære mer om undervannsverdenen, men også en herlig aktivitet for vennegjengen. På sommeren, fra juli til august er det rikest undervannsflora og mest dyreliv, og med rundt 20 meters sikt er forholdene helt perfekte. Temperaturen i vannet varierer mellom rundt 10-16 grader, og alt utstyr, inkludert våt- og tørrdrakt er inkludert hos Lofoten Opplevelser og Lofoten Diving.

Forslag og anbefalinger

Snorkling og dykking passer perfekt for alle aldre og krever ikke alltids erfaring. Opplevelser under vann gir mye glede og er utrolig spennende.

Tørrdrakt brukes som oftest i vintersesongen (du kan også bruke våtdrakt hvis du vil dykke dypere), mens våtdrakt brukes om sommeren. Før du bestiller, vær oppmerksom på følgende:

  • Ta med deg ullundertøy i tilfelle det trengs under en tørrdrakt
  • Ta med ullsokker, lue og hansker – og gjerne et ekstra skift dersom du blir bløt
  • Ta med ekstra kontaktlinser dersom du bruker det, evt. ta med briller
  • Du må kunne svømme og føle deg selvsikker i vannet
  • Dykking eller snorkling egner seg ikke dersom du har store helseutfordringer eller er gravid. Tenk aktivitet i forhold til evne.

Ofte stilte spørsmål: