Midnattssol i Lofoten

Evig sommer over verdens vakreste natur

Noe av det fineste og mest spesielle ved Lofoten er lyset. Og i en kort periode hvert år forvandler midnattssolen Lofoten til ingenting annet enn lys, lys og mer lys.

Midnattsol i Lofoten

Noen ting bare er. Vann er vått, våren vil til slutt avløse vinteren, og etter dag så kommer natt. Det vet jo alle.

Det er derfor noe surrealistisk, nesten magisk, med tanken på et sted hvor sola ikke går ned. Hvor dagen bare fortsetter, selv om både klokka og døgnrytmen prøver å overbevise deg om noe annet.

Slik er sommeren i Nord-Norge. Og ønsker du å se midnattssola på sitt vakreste, er få steder bedre enn over de spisse fjellene og dype fjordene i Lofoten.

Gå ikke glipp av de beste stedene i Lofoten for å se midnattssolen

Midnattssolen er en fantastisk opplevelse, uansett hvor du ser den fra. Det finnes likevel mange anledninger til å gjøre en spesiell opplevelse enda mer spesiell.

En favoritt blant mange er å bestige en av Lofotens mange mektige fjelltopper i lyset fra midnattssola.

Er du i grei form, kan Hoven på Gimsøy og Åndhammarn på Røst være noe for deg. Der vil du få vakker utsikt, samtidig som turen er overkommelig.

For den mer erfarne fjellklatrer anbefales Himmeltinden på Vestvågøya, eller Reinebringen på Moskenesøya. Turen er hakket mer krevende, men utsikten er ulikt alt du tidligere har sett.

Trives du best ved på havnivå, finnes det plenty vakre steder du kan nå – helt uten å klatre en eneste høydemeter. Strendene rundt Gimsøy er et idyllisk sted å være dypt inn i de lyse nattetimer. Det samme er Uttakleiv strand på Vestvågøy, den sjarmerende bygda Unstad – hvor du også kan surfe, og fiskeværene Eggum og Laukvika.

Ofte stilte spørsmål