Mat og drikke i Lofoten

Lofoten er landet vårt på sitt rikeste, reneste, villeste og vakreste. Det ligger magi i de spisse fjellene og det ruskete fiskeværet. Men også i maten.

Fra kritthvite strender til stupbratte fjellvegger – Lofoten er kontrastenes hjem. De kontrastene har formet Norges kanskje mest varierte matkultur. Det er sjømat og landbruk. Tradisjon og innovasjon. Tøylesløs natur, men også verdens fineste. Opplev unik mat og drikke i Lofoten.

Ja, det var jo derfor folk kom hit til dette forblåste øyriket for over 6000 år siden. Fisken var der alltid, og den nådeløse vinden holdt insekter borte. Resultatet ble tørrfisk – vårt gull.

Tørrfisken er vi fremdeles stolt av, men Lofoten er også så mye mer. Lofotlammet, som klatrer opp og ned de bratte fjellsidene og produserer kjøtt ulikt noe annet. Den ferske skreien som flaker seg i all sin vidunderlighet. Oster folk kommer langveisfra for å smake.

Det er kanskje ikke mat folk tenker på når de hører Lofoten. Men det burde de. For mellom bølgene og tindene produseres det smaker av en annen verden. Ja, smaker av Lofoten.

Unike matopplevelser i Lofoten

Lofotens tradisjon og historie strekker seg lenger enn fiske og natur i verdensklasse. Mat og drikke har nemlig lenge vært en stor og viktig del av Lofotens identitet, og matopplevelsene er mange og eksepsjonelle. Kanskje en vandring i tørrfiskens rike på Røst frister? Eller hva med å lage og smake din egen hjemmelaget ost hos Lofoten Gårdsysteri?

Mat og råvarer i verdensklasse

Lofoten og kvalitet er to synonymer. Og det spesielt når det kommer til mat. De mange restaurantene tar stor stolthet til kvaliteten og serverer mat i verdensklasse. Råvarene er kortreist og maten er fersk. Fisk og sjømat er naturligvis en gjenganger, men du vil også kunne smake på andre herlige retter. Lofotens tradisjon trumfer gjennom restaurantene både i stil og beliggenhet. Opplevelsen heves av de fantastiske omgivelsene. Her finner du en oversikt over Lofotens beste restauranter: 

Gårdsbesøk – Lofotens mest naturlige opplevelse

Det er ikke bare oss mennesker og tilreisende som nyter Lofotens mektige natur. Naturen er nemlig ekstremt egnet for dyr og gårdsbruk. De friske og frodige fjellene er et perfekt beiteområde til geitene og det er ikke uvanlig å møte på de på en fjelltur. De forskjellige gårdene tilbyr forskjellige gårdsaktiviteter, blant annet kan du ta en rusletur gjennom urtehagen på Aalan Gård.

Sjekk ut oversikten over de forskjellige gårdene du kan besøke her:

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.