Dra på skattejakt i Lofotens nisjebutikker

Er du ute etter et minne fra turen? På disse unike nisjebutikkene kan du finne alt fra kunst til matvarer – som bare er å få kjøpt i Lofotens unike, små butikker.

En gave til noen du er glad i, eller kanskje noe du tenker å beholde selv? 

Et unikt produkt er et godt valg – uansett om det er et kunstverk, en pyntegjenstand, et klesplagg eller en lokalprodusert delikatesse. Det vil være produkter du ikke får kjøpt andre steder, og som samtidig støtter de små butikkene. De som sørger for at Lofoten er nettopp Lofoten. 

Så, hvor finner du de mest unike skattene i Lofoten? Hvilke nisjebutikker kan du finne inspirasjon i når du reiser rundt på Lofotøyene?

Nisjebutikker

Så, hvor finner du de mest unike skattene i Lofoten? Hvilke nisjebutikker kan du finne inspirasjon i når du reiser rundt på Lofotøyene?

Lokale produkter

Sjekk ut våre beste tips til hvor du kan fylle handleposen med unike klær, lokalprodusert håndverk og lokale delikatesser.

Lofotstrikk og miljøvennlig shopping

Du har kanskje hørt om Lofotlam? Vel, der det er lam, må det være sau – og det det er sau, finner du ull. 

Faktisk, er ull en av Lofotens eldste eksportvarer, og Lofotøyene huser derfor også en svært tradisjonsrik strikkekultur.

Så ønsker du en helt ull-nik opplevelse? Da må du svinge innom Ragnhild Lie på Stamsundhalvøya. Der driver hun Lofoten Wool, hvor du kan kjøpe flotte ullprodukter og garn i prima kvalitet. Og vet du hva? Du kan til og med hilse på sauene ulla kommer fra.

Kommer du deg ikke til Stamsund, fortvil ikke – du skal jo sikkert innom Henningsvær. Der har Lofoten Wool et utsalg hvor du kan kjøpe med deg alt fra garn til votter og ullgensere.

Kunstskatter fra Lofoten

De rå og vakre omgivelsene gjør Lofoten til et yndet sted for kreative sjeler. Så enten det er billedkunst, smykker, glassblåsing eller skulpturer, er det enkelt å finne noe som både er laget i – og inspirert av – Lofoten.

Hvis du vil oppleve kunst fra Lofoten, er det flere gallerier du bør stikke innom. Både Galleri 2Galleri Dagfinn Bakke og Lille Kabelvåg gir deg mulighet til å kjøpe vakker kunst fra Lofoten. 

Har du bare én dag til rådighet, og vil få med deg så mye lokal kunst som mulig, bør du stikke innom Nord-Norsk Kunstnersenter i Svolvær. Der finner du en samling av nesten alle lokale håndverkere og kunstnere fra Lofoten. En perfekt måte å oppleve Nordnorsk kunst på.

Smykker, glass og keramikk

Er du mer interessert i kunst som kan bæres på kroppen, bør du sjekke ut Catrine Linders galleri i Henningsvær – passende kalt 925 Catrine LinderI et gammelt radiostudio designer og lager Linder halskjeder, armbånd og ørepynt av resirkulert materiale. Fint for naturen – fint på deg.

Glass spiller også en ganske viktig rolle i Lofoten. Derfor er det flere gallerier som fokuserer på glassblåsing og glasskunst. I naturskjønne omgivelser på Flakstadøya kan du besøke Glasshytta Vikten, hvor sønnen til Nord-Norges første glassblåser fortsatt holder verkstedet i gang. 

Eller kanskje du ønsker å lage egne glassperler? I så fall bør turen din legges innom Lofoten Glass i Kabelvåg. 

Et annet sted du kan la din kreative side utfolde seg fritt, er Engelskmannsbrygga i Henningsvær. Engelskmannsbrygga er et verkstedfellesskap, bestående av to glassblåsere, én fotograf, og én keramiker. Mange går ut derfra med små skatter av fascinerende keramikk-, foto- og glasskunst. 

Lokale delikatesser

Lofoten ligger virkelig midt i Norges deiligste matfat. Skreien og Lofotfisket har spilt en viktig rolle i Norsk mattradisjon i århundrer – og tørrfisken ble en av landets tidligste eksportvarer. 

Ønsker du å oppleve Lofotfisket på nært hold, bør du sjekke ut disse unike overnattingene – hvor du kan bo som Lofotfiskerne gjorde. Og ja, selvsagt kan du prøve fiskelykken selv.

Lofotens kulinariske utvalg gjør derimot som amfibiene, og kryper opp fra havet og godt inn på land. Lofotlam, deilig gårdsmat, hjemmelagde oster og spennende bryggerier danner en bred matkultur som både vil begeistre og overraske. Stikk innom Aalan Gård eller Lofoten Gårdsysteri for smaksprøver av prisbelønte oster som også kan bli med deg hjem i kofferten. 

Og du…

Shopping i Lofoten er mye mer enn kunst, mat og klær. Du kan også boltre deg i sport-, mote-, og vintagebutikker, spise på deilige restauranter, besøke museer (og museumsbutikker!) og mye, mye mer.

Så sjekk ut vår oversikt over shopping i Lofoten. Du vil garantert finne noe som både kler deg og smaksløkene dine.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.