Bobilferie i Lofoten

Lyst til å oppleve verdens vakreste øyrike på dine egne premisser? Da passer en bobilferie perfekt.

I denne artikkelen ønsker vi å presentere Lofoten som et flott sted å utforske med bobil/campervan. Det finnes selvsagt hensyn man bør ta og være klar over når man er på veien, men ikke la det stoppe deg. Lofoten tar deg i mot med åpne armer, og her finnes et unikt mangfold av skjulte skatter og opplevelser.

Men la oss starte med å forklare litt om hensynet ovenfor lokalbefolkningen først. Lofoten er stort, men veiene er små. Veiene er også brukt daglig av alle som bor her, hele året. Men ikke bare hør det fra oss, la heller barna i Lofoten forklare hva det vil si å være en «ansvarlig bobilgjest».

Sarah og Leo forklarer

Vær også klar over hvilke plasser i Lofoten som er tilpasset bobiler generelt (campingforbud, parkeringsforbud, tømmestasjoner mm.). Sjekk kartet utviklet av Destination Lofoten, Lofoten friluftsråd og Nordland fylkeskommune her.

Lei en bobil eller campervan

Finnes det et sted i nærheten av Lofoten som leier ut bobil/campervan?

Før man begynner å planlegge bobil ferien i Lofoten, kan det være lurt å utforske det beste startpunktet for turen. Har du egen bobil, så sier det seg selvsagt selv. Men dersom du må leie, så finnes det en rekke tilbydere.

I nærheten av Harstad/Narvik Lufthavn (EVE), som har en rekke direkte avganger både nasjonalt og internasjonalt, finnes det en campervan utleier: Wecamp. Du kan leie en campervan og starte turen din direkte fra Harstad/Narvik Lufthavn eller busse videre til Bjerkvik hvor de holder til. Les mer om dette her.

Leiebil

Wecamp AS ved Harstad/Narvik Lufthavn Evenes

Forslag og ressurser til din bobilferie

Nasjonal turistveg går gjennom Lofoten og er en flott rute å følge for å oppleve mest mulig. Samtidig finnes det en rekke opplevelsestilbud, bra restauranter, flotte folk og masse kultur. Under har vi listet opp relevant inspirasjon.