Sykkel i Lofoten

Lofoten er kjent for sin dramatiske natur, og dette gir rom for flotte sykkelopplevelser siden man sykler i lett terreng mellom fjell og fjorder i store deler av Lofoten. Se hvor du kan leie sykkel i Lofoten, tips til sykkelturer og hva du kan oppleve på to hjul. 

Sykkelutleie

En av de mest miljøvennlige måtene å utforske Lofoten på, er på sykkelsetet. I tillegg får du masse frisk luft og du vil oppleve naturen på en helt annen måte. Dersom du ikke reiser med egen sykkel, så kan du leie en på disse stedene: Lofoten Rorbuer og Røst Bryggehotell

Lofoten er en populær destinasjon om sommeren, så i høysesongen kan du oppleve mye trafikk langs E10. Velger du å sykle før eller etter juli, vil du unngå den største sommertrafikken. Det finnes uansett flotte avstikkere som går utenom hovedveien, og som vil gi deg som syklist muligheten til å oppleve det vakreste Lofoten har å by på. På mange av disse strekningene kan du oppleve å sykle nesten helt alene i et åpent, fredelig og oversiktlig landskap. Ofte kan man oppleve å se havørna seile over himmelen eller en oter som nysgjerrig titter frem i fjæra.

Velger du å sykle litt utpå kvelden, med utsikt mot vest og nord, kan du til og med sykle i midnattssol. Her kan du lese mer om hvor du kan oppleve midnattssola i Lofoten.

Veistandard og lengde

Total lengde fra Fiskebøl til Å er 160 km. Denne strekningen langs E10 er fergefri med asfaltdekke. Det er bare grusdekke på noen avstikkere utenfor hovedveien E10. Det er få gang og sykkelstier i Lofoten, så mesteparten av turen skjer på hovedveien. Veistandarden varierer fra tofeltsvei til smalere veier enkelte steder.

Langs hovedveien er det ti tunneler, med samlet lengde på 7,5 kilometer. Nappstraumtunnelen er en undersjøisk tunell på 1780 meter, som kan unngås på sommeren ved å ta sykkelbåten mellom Ballstad – Nusfjord. 

Sykkel i Lofoten. Foto: Karianne Klovning – XXLofoten

Sykkelturer i Lofoten du kan kombinere

Sykkelferga mellom Ballstad og Nusfjord

Om sommeren kan du nyte Lofoten fra sjøsiden ved å ta båten mellom Ballstad og Nusfjord. Båten følger den gamle reiseruten på innersiden av Lofoten-øyene, og denne båtturen gir deg en fantastisk naturopplevelse i Lofoten. Det er daglige avganger fra Ballstad kl. 10.00 og fra Nusfjord kl. 11.00 mellom 1. juni og 1. september. Gå til nettsiden «Ballstadgutt» for å kjøpe billett.

Utstyr og bekledning

Vi anbefaler at de syklende tar med vann- og vindtette klær, gode sko, refleksvest, hjelm, godt med lys på sykkelen og førstehjelpssaker. Utvis alltid forsiktighet når du sykler langs veien.

Ofte stilte spørsmål