Topp 10 steder å se midnattssol i Lofoten

Dersom du befinner deg i nærheten av en av disse topp 10 stedene, vil du kunne oppleve å se midnattssol i Lofoten på sitt vakreste. Selv om det ikke er midnattssol når du besøker Lofoten vil du likevel kunne oppleve lyse netter og vakre solnedganger. Datoene kan variere èn dag fra år til år.

Livland gård - Laukvik

1. Laukvik 24.mai – 20.juli

Det lille fiskeværet Laukvik ligger 35 km nord for Svolvær i Vågan kommune. Gå på moloen eller i fjæra for å få god utsikt mot storhavet.

2. Hov på Gimsøy 25.mai – 19.juli

De fine strendene på Hov er et populært sted for å nyte midnattssola. På Hov Gård kan du ri på islandshester på strendene og i kulturlandskapet rundt.  Vil du høyere opp kan du gå på fjellet Hoven. Les mer om ridning her

Northern Explorer

3. Eggum 25.mai – 19.juli

Kjør til veis ende på Eggum og se midnattssola fra festningen eller mens du går en tur langs stien i naturreservatet. Northern Explorer tilbyr midnattssol turer i kajakk i den fine skjærgården på yttersiden av Lofoten. Les mer om kajakk i Lofoten her

Unstad

4. Unstad 25.mai – 19.juli

Surfebygda Unstad er omringet av fjell på begge sider av stranden der man kan se på sola og glade surfere. Prøv deg på bølgene på et stand up paddle board – SUP eller på et surfebrett.

5. Skagsanden i Flakstad 26.mai – 18.juli

Skagsanden ligger også på yttersida med gode surfemuligheter og en flott beach bar med panoramautsikt. Lofoten Beach Camp tilbyr surfekurs og har utleie av brett. 

Kvalvika

6. Kvalvika 27.mai – 17.juli

Kvalvika ligger i Lofotodden Nasjonalpark og er et yndet mål i seg selv. Finn turbeskrivelsen her

Bunesstranda

7. Bunesstranda 28.mai – 16.juli

Ta båten fra Reine til Vindstad og gå til den store Bunessanden som også ligger i Lofotens nasjonalpark.

Finn turbeskrivelse her

8. Værøy 29.mai – 15.juli

På Værøya kan du nyte midnattssola fra Nordlandshagen med flott utsikt utover havet eller på fjellet Håheia.

Finn turbeskrivelsen for Håheia

9. Røst 30.mai – 14.juli

Ytterst i havgapet ligger øya Røst som er kjent for sin tørrfiskproduksjon og rike fugleliv. På Røst kan du se midnattssola fra de fleste stedene med panoramautsikt, siden øyas høyeste topp er bare 11 meter over havet. Ta turen til Åndhammern og nyt sola der.

Reine

10. Fjelltopper

Det er mulig å se midnattssola fra de fleste fjelltoppene i Lofoten. Det beste av alt er at man trenger ikke bekymre seg for om det blir mørkt på tur ned når det er midnattssol. På hjemturen er sola gjerne høyere på himmelen enn når du kom opp.