Strender i Lofoten

Lofoten har noen av Norges og kanskje verdens vakreste strender. Omkranset av fjell og fjorder ligger kritthvite sandstrender og azurblått hav, de perfekte plassene for late sommerdager. 

Naturen i Lofoten er spektakulær og de fleste som kommer på besøk forventer ikke å finne strender i verdensklasse blant fjell og fjord. Hva med et forfriskende bad?

Hauklandsstranda sett fra Mannen

Hauklandstranda

Hauklandstranda ligger midt i Lofoten, på nordsiden av Vestvågøy, kun en 10 minutters biltur fra Leknes. Denne stranda har tidligere blitt kåret til Norges fineste strand og er perfekt for familier, siden man kan parkere rett ved stranden. Ta gjerne en gåtur på gamleveien rundt fjellet for å komme til Uttakleiv, nok en flott strand. Tilbake kan man gå gamleveien over skaret og kanskje en tur opp på fjellet «Mannen», som gir deg en fantastisk utsikt over Hauklandstranda og panoramautsikt ut over Lofoten.

Mannen tursti

Uttakleiv strand

På Uttakleiv på nordsiden av Vestvågøy, finner du en strand kombinert med sand og store rullesteiner. På denne stranden kan du se på midnattssola om sommeren eller nordlyset på vinteren. Fra Uttakleiv kan du gå på fjellet Mannen eller på Himmeltinden. Bygda er eid av lokale bønder som tilrettelegger for besøkende, så du må betale for parkering og servicetilbudet på området.

Hov Gård

Hovstranda

Stranda på Hov ligger på Gimsøy like ved Lofoten Links, den mye omtalte 18-hulls golfbanen, som er nominert til verdens beste nye golfbane i 2015. Rett ved stranda, på Hov Gård, kan man leie islandshester for en ridetur på sandstranda. Kanskje i midnattssol eller nordlys?

Rørvikstranda

Du finner Rørvikstranda ved avkjøringen fra E10 mot Henningsvær. Dette er en vakker strand med perfekt utsikt over til Vestvågøy. På varme sommerdager er stranden fylt med både lokale og besøkende, og de som føler seg modige nok kan ta en forfriskende svømmetur i det asurblå havet.

Rambergstranda

Rambergstranda ligger på nordsiden av Flakstadøy og er en av perlene i Lofoten. Den er lett tilgjengelig fra bilveien. Hvis du har lyst på en fottur, kan du ta deg en tur opp på Ryten eller Kvalvika.

Bunesstranda i Lofotodden nasjonalpark (Moskenesøya)

Bunesstranda

Hvis du vil besøke en litt mer utilgjengelig strand er Bunesstranda et hot tips! Parker bilen på Reine, ta skyssbåten inn til Vindstad og gå over skaret til Bunesstranda. Fotturen er en fantastisk tur på god sti, som bør være gjennomførbar for de fleste. Beregn 1 til 1,5 time på gåturen hver vei. Ta med lunsj og tilbring dagen på stranda før du tar båten i retur til Reine.

Værøy

Punn Sanden

Denne stranden ligger på Værøy og har blitt kåret til verdens fineste strand! Det er en skjult perle i og med at den er vanskelig å nå uten båt. Fra fjellet Håen kan du se rett ned på deler av stranden der den ligger mellom de bratte fjellveggene.

Kvalvika

I Kvalvika finner du to strender som kun er tilgjengelig fra båt eller til fots. Kvalvika ligger i Lofotodden nasjonalpark og er et populært sted å besøke i Lofoten. Fotturen til Kvalvika starter på Fredvang og tar ca 1,5 time én vei. Ønsker du en lengre tur kan du også gå på fjellet Ryten, som har flott utsikt ned på Kvalvika.

Gøy på stranda

Mange drar på stranda for å bade og sole seg, men i Lofoten finner du flere andre aktiviteter som du kan gjøre på de vakre strendene.

Surfing

Surfing i Lofoten har blitt mer og mer populært ettersom flere oppdager de fine bølgene på yttersiden av Lofoten. Skagsanden på Flakstad og Unstad på Vestvågøy er steder du bør besøke for å surfe. Du kan også leie utstyr på disse stedene.

Camping på strendene

For at alle skal ha tilgang til de fine strendene vi har i Lofoten er det laget oppmerkede steder hvor du kan sette opp teltet ditt. Her kan du lese mer om hvor du kan sette opp teltet ditt: