Nasjonal turistveg

Nasjonale turistveger er utvalgte kjøreturer gjennom det flotteste av norsk natur. E10 gjennom Lofoten har status som Nasjonal turistveg. 

Det finnes fortsatt veier som ikke bare har som hensikt å ta deg raskest fram. Nasjonale turistveger er vakre kjøreturer litt utenom det vanlige. Statens vegvesen har lagt vegene til rette for deg som reiser. Dette har de gjort med spektakulære utsiktspunkter, servicebygg, parkeringsplasser, møbler, stier
og kunst. Dristig og nyskapende arkitektur i storslått natur er Nasjonale turistvegers særpreg. 

Langs turistvegen gjennom Lofoten er dette noen av «attraksjonene / turistvegpunkter» du vil finne:

MOSKENES (Moskenes)

Ved fergeleiet på Moskenes finner du denne rasteplassen med utkikkspunkt. Bygget har toalett og venterom med flott utsikt over innseilingen til fergekaien.

REINEHALSEN (Moskenes)

Dette er et av Norges mest kjente fotopunkt og ligger ved foten av fjellet Reinebringen. Her får man god utsikt over tettstedet Reine med fjellrekken og innløpet til Reinefjorden i bakgrunn.

AKKARVIKODDEN (Moskenes)

Rasteplassen har møbler i granitt, storslått utsikt over havet i sørøst og en toalettbygning som ligner de stupbratte fjellene i den rå Lofoten naturen.

RAMBERGSTRANDA (Flakstad)

Ved denne flotte stranden omkranset av majestetiske fjell er det laget en fotostopp plass og en smal sti av tresviller leder ned til stranden.

NUSFJORD (Flakstad)

Nusfjord er et av Norges eldste og best bevarte fiskevær. I dag er det et museum med gammeldags landhandel, trandamperi, sagbruk og smie. 

SKREDA (Vestvågøy)

Skreda restplass gir utsikt utover fjorden mot Gravdal, Offerøystraumen, Nappstraumen og fjellene i sør. En rekke bord og benker som gir mulighet for et lengre stopp.

EGGUM (Vestvågøy)

Vendt mot storhavet ligger en rasteplass formet som et amfi med parkering og toalett. Følg grusveien langs sjøen for å betrakte skulpturen «Hode», av kunstneren Markus Raetz. Kunstverket er en del av Skulpturlandskap Nordland.

TORVDALSHALSEN (Vestvågøy)

Dette er en rasteplass med en fantastisk utsikt over Vestvågøya. Den er laget med lange levegger og benker som skjermer for vær og vind.

GIMSØYSTRAUMEN (Vågan)

Gimsøystraumen er et 18 km langt sund mellom Vestvågøy og Vågan. Ved brua ligger et ungdomshus med parkering og rasteplass.

AUSTNESFJORDEN (Vågan)

Rasteplassen ligger sør for Sildpollen og det er laget en gangbane i tre som flyter over landskapet. Her får man en fantastisk utsikt mot fjellene og Sildpollneset kapell.

GRUNNFØR (Vågan)

Langs yttersiden av Austvågøy, mellom Fiskebøl og Vestpollen ligger et hus for syklister. Her er det fint å nyte utsikten mot det åpne havet og Vesterålen.

For informasjon om flere spektakulære utsiktspunkter, servicebygg og rasteplasser i Lofoten gå inn på

www.nasjonaleturistveger.no

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.