Vår i Lofoten

Toppturer, tørrfisk på hjell, båtturer og glade lofotværinger. Det er vår i Lofoten, og de lange lyse dagene inviterer til opplevelser og aktivitet.

Magiske Lofoten! Det er som ved et trylleslag når vinteren slipper taket og våren plutselig kommer til Lofoten. Naturen eksploderer i farger, løvet spretter nesten mens du ser på, fuglene er tilbake, og ja, lofotingen selv får behov for å strekke litt ekstra på seg.

Fremdeles henger fisken på hjell etter årets lofotsesong. Men nå er det like før «nedtakartid», og når tørrfisken er tatt i hus er det kun stokkene som står igjen.

Våren er en fin tid til aktivitet – høyt eller lavt. Sjøen er krystallklar, og kontrastene i naturen er sylskarpe. Det er sesong for å se dyra slippe ut av fjøset, spise boknafisk på restaurantene og ellers bare være til stede mens sola klatrer oppover til den forlater havflaten for godt i flere uker.

Det er forresten nå det er høysesong for toppturer. Opplevelsen av å stå øverst på et av Lofotens mange fjelltopper, og se rett ned på havet før det settes utfor de bratte snødekte sidene kan bare beskrives av dem som har vært her.

Selv om våren er på lynvisitt, så er den velkommen, og kanskje det er akkurat nå du kan få de mest magiske øyeblikk med i bagasjen hjem.

Velkommen til vårlige Lofoten!