Førjulseventyret i Henningsvær

Jul i Lofoten

En unik arktisk julestemning

Jul i Lofoten er en kjærkommen tid full av tradisjoner. Du har muligheten til å vandre Lofotens pyntede gater, og utforske en atmosfære som setter spor. Dessuten, arrangeres det koselige julemarkeder, konserter og mye mer.Mørketiden har inntatt Lofoten, noe som betyr at solen aldri kommer opp, men dette blir gjengjeldt med et vakkert blått lys i skumringen og oransje himmel på morgenen. Hvis du er heldig kan julefølelsen styrkes av et dansende nordlys over kulturelle perler.

Åpningstider

Åpningstidene i Lofoten varierer fra by til by, men generelt sett har de fleste begrensede åpningstider. Lillejulaften, den 23.desember har majoriteten åpent fra 10:00-18:00. Butikkene i Lofoten er tradisjonstro og de aller fleste holder stengt fra 24.-26. desember, da denne tiden legges av til familie og feiring. Butikkene åpner igjen etter julehøytiden, men også etter dette er det begrenset til omtrent fem timer. Uansett, fins det mye å finne på i førjulstiden.

Førjulseventyret i Henningsvær

Førjulseventyret i Henningsvær byr på en unik juleatmosfære og på en kulturopplevelse av de få. Du kan ta turen gjennom de smale gatene på en blåmalt spark. I kanskje Lofotens vakreste fiskevær, har du også muligheten til å gjøre en avslappende julehandel, kafébesøk eller utforsking av kultur og kunst. Det er nemlig et bredt utvalg håndverksarbeid i Henningsvær; alt fra glassblåsere, keramikere og en smykkekunstner.

Unik kunst og kulturopplevlese

Dessuten, byr Galleri Lofoten og Engelskmannbrygga på autentisk kunst fra Lofoten. Kaviar Factory tilbyr mer moderne samtidskunst. Dersom en blir sulten på julevandringen, er det spisesteder med variasjoner av lokal mat. Fiskekrogen og Restaurant Den Blå Fisk (på Henningsvær Bryggehotell) tilbyr fisk rett fra Vestfjorden.

Jul fra øst til vest

I det vi tror er landets eldste fiskevær, Nusfjord, arrangeres gammeldags julemarked. På søndager fra midten av november arrangerer også Skårungen i Kabelvåg julemarked. Her får du garantert julestemning med julemusikk, deilig julebakst og lokale utstillere som gjør julegaveshoppingen morsom!  I Høvdinghuset på Lofotr venter vikingene på deg og du kan delta på deres familie aktiviteter på lørdager. Det arrangeres også flere konserter i desember, blant annet i Lofoten Kulturhus (Svolvær), og i Meieriet Kultursenter (Leknes).

Kombiner julestemning med fantastiske opplevelser

Etter at du har fått førjulsstemningen fins det mange aktiviteter du kan ta del i. Kanskje frister det med et dypere dykk i Lofot-kultur? Øyriket tilbyr gallerier i hver krik og krok, alt fra lokalt til mer moderne og samfunnsaktuelt. Om det frister med mer aktive opplevelser, kan en bli med på vinteraktiviteter som trugeturer, toppturer, vinterkajakk eller kanskje en ribtur til Trollfjorden? En ridetur i vinterlandskap med et avsluttende sauna-besøk på Hov er også noe som vil gjøre besøket ditt enda mer berikende.