10 grunner til å planlegge en tur til Lofoten

Verdens vakreste øyrike har utrolig mye å by på. Her er 10 grunner til hvorfor du bør planlegge en tur til Lofoten.

Surfing i Lofoten

1. Havet

Lofotøyene ligger som perler på en snor utover havgapet og knytter Barentshavet og Mexico gulfen sammen. Havstrømmene fra sør gjør at vi har et mildere klima enn andre steder som ligger like langt nord for polarsirkelen. I flere hundre år har folkene i Lofoten høstet fra det havet har å tilby av ferske råvarer og det kjente skreifisket i Lofoten har vært med på å bygge landets rikdom.

Lofotodden Nasjonalpark

2. Fjellene

Fjellene i Lofoten er blant verdens eldste fjellkjeder, som skyter rett opp av havet! Når du kommer i båt mot Lofoten vil du kunne se det som kalles for Lofotveggen, nemlig rekken av praktfulle fjell som gir deg utallige flotte turer med nydelig utsikt.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-90-1024x809.jpeg

3. Fjordene

Lofoten består av mange øyer og fjorder. En av dem er Trollfjorden som er magisk og vakker med sin beliggenhet ved noen av de høyeste fjellene i Lofoten. Det sagnomsuste området kan nås med båter fra Svolvær som har flere avganger om sommeren. Lenger sør i Lofoten kan du oppleve Reinefjorden med lokalruta fra Reine eller du kan utforske fjordarmene i et roligere tempo i en kajakk.

4. Strendene

Hauklandstranda har flere ganger blitt kåret til den fineste stranden, ikke bare i Norge, men i hele Europa! Vi har utallige hvite strender som du kan utforske. De fleste ligger lett tilgjengelig, mens noen perler ligger litt mer gjemt. Prøv å finn din egen favoritt!

5. Folkan

Folkan i Lofoten er kjent for å være åpen, ærlig og varme! Folkan, fesken og naturen er nært knyttet sammen og som gjør at de lokale kjenner på en stor tilhørighet som gjør Lofoten til et godt sted å bo. Det er kanskje derfor at tilreisende også føler seg så velkommen når de kommer hit på besøk.

5. Maten

Vi er heldig som har tilgang til kortreiste, fantastiske råvara, rett utenfor døra! Smaken av Lofoten er blant annet fisk, lam, ost og urter som du kan oppleve på restaurantene eller som du får kjøpt ved å besøke en av de lokale gårdsutsalgene. Du kan også kjenne at det er smaken av rene, friske og naturlige råvarer.

7. Historien

Lofoten med skreifisket og tørrfisken, har bidratt til å bygge Norge. Besøk de flotte museene i Lofoten som forteller historiene til blant annet vikingene og fiskerne om hvordan de levde sine liv i forskjellige tidsepoker.

8. Kunsten

Lofoten har alltid tiltrukket seg kunstnere fra mange land og har et myldrende kulturliv. Det er lett å forstå hvorfor mange har malt dette vakre landskapet eller funnet inspirasjon til å lage kunst her. Du vil finne galleri og kunsthaller med imponerende innhold over hele Lofoten.

Skrova Kayak Adventures

9. Aktivitetene

Lofoten tilbyr ulike aktiviteter til alle årstider i verdens tøffeste lekegrind. 

Enten du vil på en stille tur langs fjæra eller prøve deg på en mer krevende tur i høyden, så finnes det utallige muligheter både sommer og vinter. Dersom du er glad i livet på havet kan du dra ut i forskjellige båter som tilbyr både fartsfylte eventyr eller roligere stunder i vakre omgivelser. Dette og mange flere alternativer venter på deg!

10. Følelsen

Mange opplever at når de kommer til Lofoten, senkes skuldrene flere hakk. Det kan være fordi du kommer så nært elementene av luft, jord og vann. Den friske og rene luften du kjenner når du står på en fjelltopp gjør noe med kropp og sinn. Det samme gjelder når du er på en båttur, surfer på bølgene eller nyter roen på en hvit sandstrand og hører havet slå inn mot land. Vi kan ikke forklare det noe bedre, du må komme og oppleve følelsen!

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.