Høst i Lofoten

Matfestival, vandring og en blodrød morgensol. Lofoten byr på lokale råvarer, et hyggelig vertskap og tøffe naturopplevelser i storslåtte omgivelser.

Høsten kan være intens i Lofoten. Tørrfisken skal eksporteres, sauene skal hentes ned fra fjellene, og det er tid for restaurantene å servere årets ferske Lofotlam. De varme høstfargene strekker seg langt oppover fjellsidene, og det er som naturen selv forbereder seg til kommende dager. Få med deg av markens grøde både til kropp og sjel.

Høstsesong i Lofoten – dette er delikatessene du må få med deg

Matfestivalen går av stabelen hvert år i september, og her finner du mye spennende fra lokale matprodusenter. Du kan oppleve vårt mangfold av kulturopplevelser, eller ta en tur på «yttersia» når uværet raser og naturens egne krefter spiller opp til underholdning. Få med deg historiene fra vikingenes verden, fiskerbonden og livet på disse øyene ute i havgapet fra tidlige tider. Høsten kan være den fineste tiden for fjellvandring og turer på sykkelsetet for å se på de vakre høstfargene. På denne tiden kan du også oppleve nordlyset mens det ennå er grønt på bakken og varme i luften. Kanskje høsten er tiden akkurat for deg til å høste gode opplevelser i rå Lofotnatur – velkommen til Lofoten.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.