Vinter i Lofoten

Vinteren i Lofoten byr på Lofotfiske, lokalmaten skreimølje, vakkert nordlys og fargetid. Nordlysflammen som blafrer over himmelen, blåtimen og fiskerne som deltar i et av verdens største torskefiskeri befinner seg akkurat her – i kanskje verdens vakreste øyrike Lofoten.

Fargetid og nordlys i Lofoten

Lofoten i vinterdrakt har en palett av dype blå og røde farger til det utpå nyåret skifter over i de klareste pasteller du kan tenke deg. At sola går under horisonten noen uker og skaper et fargespill det ikke fins maken til ellers i året, gjør det bare ekstra spennende.

Lofotfisket

Det er nå det skjer – skreien kommer fra Barentshavet for å ha sin elskov i Vestfjorden, mens fiskere fra hele kysten rigger seg til i fiskeværene for å delta på årets Lofotfiske. Restaurantene serverer skreimølje, stekte torsketunger og rødvinsmarinert torskenakke, mens kokkene tilbereder mat fra råvarer av ypperste kvalitet. Det er duket for fest i Lofoten! Kanskje du vil delta på VM i skreifiske som går av stabelen hvert år i mars?

Vinteraktiviteter i Lofoten

Bli med på trugetur, topptur på ski, eller ringdans hos høvdingen på Borg. Kanskje en tur til den vakre Trollfjorden heller kan friste? Vil du prøve deg på en av verdens beste surfestrender? Vintereventyret Lofoten byr på aktiviteter for deg som vil ta det med ro, og deg som vil være aktiv.

Inspirasjon