10 ting du må oppleve i Lofoten i sommer

Lofoten er full av muligheter, det er nesten for mye å velge mellom. Listen kunne nærmest uendelig lang, men vi har laget en oversikt over 10 ting du må oppleve i Lofoten i sommer. Uansett om du velger en av disse eller om du finner dine egne opplevelser, er en ting sikkert lofotsommeren er magisk.

Northern Explorer

1. Midnattssola

Fra slutten av mai til midten av juli kan du nyte sola hele døgnet i Lofoten. Hva er vel bedre enn å dra på ferie der solen aldri går ned? Du får utnyttet tiden best mulig ved å kunne gå på fjellet midt på natta eller kose deg på stranda om dagen. Her er flere tips til hva du kan gjøre i midnattssol.

Lofoten Explorer

2. Havsafari og seiling

Lofoten er spektakulær. Å oppleve Lofoten fra havet gir et helt unikt perspektiv. Få med deg fjorder, bølgene og fjellene i unikt samspill med dyrelivet i Lofoten. Her får du antagelig oppleve havørna på nært hold og en god historie. Trollfjorden er en av de mange perlene i Lofoten som enklest lar seg oppleve fra båt. Garantert å gi minner for livet! Her er en oversikt over havsafari i Lofoten

Hov Gård

3. Hesteridning i Lofoten

Å ri i midnattssola, med Lofotnatur drysset i magisk lys er ubeskrivelig. Det må rett og slett oppleves. Naturen, dyrelivet og lyset i samspill med hesten gir virkelig inntrykk. Det er mange ride opplevelser i Lofoten, både for store og små. Å ri i landskapet Lofoten har å by på er som å reise tilbake i tiden. Her er en oversikt over ride-opplevelser i Lofoten.

Northern Explorer

4. Lofoten med Kajakk

Lyden av kajakken som glir i vannet og lukten av havet gir virkelig en følelse av å være i takt med naturen. Om sommeren i Lofoten kan man padle stort sett hele døgnet og oppleve naturens forskjellige rytmer. Lofoten har et bredt utvalg av kajakktilbud, som kan passe både for familier, venner og par.

Her er en oversikt over kajakk opplevelser i Lofoten.

Unstad Arctic Surf

5. Surfing og SUP

Uansett om du er aldri har prøv surfing eller stand-up padling, eller om du er ekspert vil Lofoten være en opplevelse. Her kan man kunne velge i en mengde forskjellige aktiviteter, i et område som er ansett blant de absolutt beste i hele verden. Midnattssola vil også gi en ekstra mulighet, til å surfe hele natta eller gli rolig over vannet.

Her finner du en oversikt over surfe og SUP opplevelser i Lofoten.

Fottur i Lofoten

6. Fotturer i Lofoten

Du har garantert sett fantastiske bilder av noen som går tur i den unike Lofotnaturen. Det er nesten et krav om å komme seg ut når man er i Lofoten. Det som er fint med Lofoten er at man alltid kan finne turer som passer den enkelte og ikke minst få meg seg en lokalkjent guide.

Her finner du oversikt over fjellturer i Lofoten.

7. Kulturopplevelser i Lofoten

Lofoten er et kulturelt kraftsenter! Få steder vil du finne et så stort omfang av historie, håndverk, kunst og kultur. Smeder, glassblåsere, museum, galleri, kunsthaller og mange andre skaper en unik kunstnerkultur i Lofoten. Besøk verdens største viking langhus og se glasskunsten mens den blir til, variasjonen er stor i Lofoten.

Vi har samlet noe av det mest spennende Lofoten har å tilby, nemlig kunst og kultur på denne siden

LAG - alle gallerier - husk fotocred Dan Mariner

7. Kulturopplevelser i Lofoten

Lofoten er et kulturelt kraftsenter! Få steder vil du finne et så stort omfang av historie, håndverk, kunst og kultur. Smeder, glassblåsere, museum, galleri, kunsthaller og mange andre skaper en unik kunstnerkultur i Lofoten. Besøk verdens største viking langhus og se glasskunsten mens den blir til, variasjonen er stor i Lofoten.

Vi har samlet noe av det mest spennende Lofoten har å tilby, nemlig kunst og kultur på denne siden

Aalan Gård

8. Gårdsbesøk og lokal mat

Når man er ute på reise, er mange opptatt av å kunne smake på lokale matvarer, og da har du kommet til rett sted! De fleste spisestedene i Lofoten tilbyr kortreist og fersk mat som du gjerne må prøve. Drar du på gårdsbesøk kan du i tillegg til å hilse på dyrene, få kjøpt hjemmelaget ost, krydder, yoghurt og is, for å nevne noe. Kanskje du har lyst å være med å lage ost selv?

Nusfjord Arctic Resort

9. Besøk et fiskevær

Inget sted i landet har flere fiskevær enn i Lofoten. I et fiskevær kan du oppleve fiskebåtene som legger til kai for å levere sin fangst og se på fiskehjellene full av tørket fisk. Kanskje du har lyst til å prøve fiskelykken også på en fisketur? Avslutt dagen med å overnatt i en rorbu slik som fiskerne gjorde for å gjøre seg klar til en ny dag på havet. Dette er noe av det mest autentiske Lofoten har å by på!

Lofoten Diving

10. Snorkling og dykking

Dersom du ikke har dykket eller snorklet før, kan du prøve det i det krystallklare vannet i Lofoten. Flere tilbyr snorkling i havflaten, der du får studert livet under vann. Har du lyst å utforske dypet i arktiske strøk, kan både erfarne eller nybegynnere gjøre et dykk for å oppdage enda mer plante- og dyreliv på havets bunn. Les om snorkling eller dykking i Lofoten.

God Sommer

Turistinformasjon

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.