10 grunner hvorfor Lofoten er en unik nordlys destinasjon

1 – Det er ikke så kaldt som det ser ut

Selv midt på vinteren, når øyene er dekket av snø, betyr Lofotens kystklima at temperaturene forblir ganske milde sammenlignet med destinasjoner innover i landet. Det er mye mer behagelig å fotografere nordlyset ved -2°C enn -20°C!

2 – Sen sommer til tidlig vår

Nordlyset er (potensielt) synlig på himmelen over Lofoten fra sent i august til midten av april. Dette utgjør nesten 8 måneder av året! Det betyr at Lofoten ikke bare er en vinterdestinasjon for nordlyset, og du kan planlegge turen din for hvilken som helst årstid.

3 – Enkelt å komme seg til Lofoten

Med flyplasser både i Leknes og Svolvær er det enkelt å fly til hjertet av Lofoten og være klar for din nordlyssafari.

4 – Du trenger bare å se ut døren

Mange av hotellene, rorbuene og leiligheter i Lofoten ligger på steder der man bare trenger å se ut døren for å se nordlyset danse over hodet! Lange turer sent på natten er ikke alltid nødvendig.

5 – Et mangfold av ulike landskap            

Strender, fjell, innsjøer, fjorder, landsbyer og mer. Lofotens varierte landskap tilbyr nesten uendelig variasjon av steder og motiver der man kan se og fotografere nordlyset.

6 – Mer enn bare nordlys

Lofoten er en destinasjon full av aktiviteter. Fotturer, surfing, ski, klatring, kajakkpadling, camping, fiske og mer. Enten det er høst eller vinter, kan du fylle dagene med aktiviteter mens du venter på at natten skal komme.

7 – Strender, strender, og flere strender!

Mange streder i verdensklasse strekker seg langs den nordlige kysten av Lofoten-øyene, og alle er førsteklasses steder for å observere nordlyset. Fra de avsidesliggende strendene i Lofotodden nasjonalpark, som alle krever fotturer, til de lett tilgjengelige strende langs veien på Flakstadøya og Vestvågøya; det er noe for alle å oppleve på Lofoten.

Aurora Borealis – Nordlyset skinner på himmelen over snødekte fjell fra Vik-stranden, Vestvågøy, Lofoten-øyene, Norge.

8 – Fjell, fjell, og flere fjell!

Lofoten-øyene har et livstidsutvalg av fjelltopper å besøke. Spesielt om høsten, før vintersnøen kommer, kan fotturer og camping til avsidesliggende destinasjoner enkelt kombineres med netter under nordlyset.

9 – Enkel navigasjon mellom destinasjonene

Som en lang, smal øyrekke er navigasjon mellom destinasjoner ganske enkelt: kjør vestover eller østover langs E10. Mange av Lofotens beste steder for å se nordlyset, som Skagsanden-stranden eller Hamnøy, ligger rett ved veien.

10 – Ligger innenfor nordlysovalen

Uten å bli for teknisk, er Lofoten-øyene plassert innenfor det som kalles ‘nordlysovalen.’ Selv med lav solaktivitet er sjansen for å se nordlyset i Lofoten større enn mange andre destinasjoner.

BONUS – Minimal lysforurensning

De fleste av Lofotens 25 000 innbyggere bor i småbyer og landsbyer spredt utover øyenes sentrale og sørlige del. Dette gjør at den nordlige delen av Lofoten, samt de fleste av de beste stedene for å se nordlyset, er fri for forstyrrelser fra omkringliggende lysforurensning.