Attraksjoner i Lofoten

I Lofoten finner du flere forskjellige attraksjoner, gallerier og museer. Du kan besøke Lofotr Vikingmuseum, Lofotakvariet eller stoppe på en av de mange skulpturene til Skulpturlandskap Nordland.

Attraksjoner for den kultur og historie-interesserte

Ved Lofotens museer og gallerier får du oppleve både historie, kunst og kultur som fascinerer og engasjerer. Visste du at du for eksempel finner deler av attraksjonen som blir omtalt som «Verdens største utendørs kulturlandskap» i Lofoten? Skulpturlandskap Nordland består av 34 skulpturer som er laget av internasjonalt kjente kunstnere. Skulpturene er plassert utendørs i det langstrakte fylket Nordland, og i Lofoten finner du fem av dem.

Naturattraksjoner

Opplev det magiske nordlyset, majestetiske fjorder, midnattssol ved havet og andre flotte naturattraksjoner i Lofoten. I Trollfjorden kan du dra på rib-tur, cruise eller seilbåt og få se den mektige naturen på kloss hold. Trollfjorden har fått navnet sitt fra sagnet om to troll som kranglet om beiteplass til kyrne sine. Etter flere krangler endte historien med at et av trollene falt og slo øksa si i tinderekken ved Raftsundet, slik at den vakre fjordarmen ble skapt. Les mer om Trollfjorden her.

Lofotens kirker

Lofoten har mange flotte kirkebygg, og flere av dem med en spennende kulturhistorie. Enten du ønsker å oppleve vakker arkitektur i flotte omgivelser eller delta på en gudstjeneste finnes det mange muligheter. Vågan kirke, også kjent som Lofotkatedralen, er kanskje den mest kjente kirken i området. Den store katedralen ble bygget for å romme alle fiskere som kom til Kabelvåg under sesongene. Du kan lese mer om Lofotens kirker her.

Inspirasjon

Trenger du turinspirasjon eller ønsker å vite mer om Lofotens mange attraksjoner? La deg inspirere av våre tips og artikler som gir deg informasjonen du behøver for å få mest mulig ut av din Lofoten-reise. For den historieinteresserte er historien om Lofotfiske interessant – næringen som har gitt livsgrunnlag for mennesker i området i minst fem tusen år.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.