Reinebringen (484 moh.)

En av de mest populære fjellturene i Norge, Reinebringen, ligger i Moskenes kommune.

Informasjon om Reinebringen

Sesong

mai – september

Varighet

ca 1-2 timer

Vanskelighetsgrad

middels vanskelig

Høyde

484 moh.

Distanse

2 km tur/retur

Startpunkt

Reine ytre havn

Turbeskrivelse

EN AV NORD-EUROPAS FLOTTESTE FJELLTURER

Reinebringen

Som alltid går en på eget ansvar i fjellene i Lofoten, så hold deg på stien og se deg for. Selv om turen til toppen går på sherpatrapp, er det likevel en bratt og til dels krevende tur å gå. Du følger trappene som troner oppover den bratte fjellsida, og ønsker du å ta en pust i bakken, er det bygd inn mange fine stoppesteder underveis før man tar fatt på de siste meterne. Turen er ikke anbefalt for små barn, og av sikkerhetshensyn frarådes det på det sterkeste å gå turen i vinterhalvåret.

Reinebringen er langt ifra et av de høyeste fjellene i Lofoten, men utsikten fra toppen er kjent for å være en av de mest fabelaktige. Dette er en favoritt blant de fleste og du vil raskt forstå hvorfor når du kommer til toppen. Sett deg ned og nyt utsikten over pittoreske Reine og ville fjorder og fjell. Det kan også anbefales å gå turen under midnattssolsesongen i Lofoten, for den er om mulig enda mer vakker da. Turen er utrolig populær både blant fastboende og ikke minst for turister.

Det er viktig å ha gode sko, drikkeflaske med vann og vindtett jakke. Et ekstra sett tørre klær er også å anbefale. Glem heller ikke fulladet batteri, slik at du får minnene med deg hjem, men husk å nyt øyeblikket!

Det er lurt å besøke fjellets Facebookside for oppdatert informasjon eller en lokal turist informasjon  i tilfelle stien blir stengt. Per januar 2024, har fjellet 1974 trinn og flere sittebenker opp den vakre steinsettinga. Du kan lese mer om Reine og nærområdet på Wikipedia.

Parkering

Om du ønsker å ta turen opp hit, og kommer med egen bil – må du parkere på Reine Ytre Havn. Her starter turen og du går gjennom sentrum av vakre Reine til Reinehalsen og videre langs E10 mot Å. Følg den gamle veien på yttersiden av tunellen. På venstresida av autovernet går det en sti som fører til den gamle veien på yttersida av tunnelen. Kommer du med buss er nærmeste busstopp «Reine kryss (Moskenes)».

Ofte stilte spørsmål

Utforsk området