Henningsvær

Om Henningsvær i Lofoten

Ute i havgapet mot Vestfjorden finner du det ikoniske fiskeværet Henningsvær. Her finner du et mylder av spisesteder, ting å gjøre, overnattingssteder, gallerier og et stort utvalg av kulturelle arrangementer.

Henningsvær Brygge hotel - Classic Norway

Et av de mest kjente fiskeværene i Lofoten er Henningsvær

Henningsvær, som ligger 25 km fra Svolvær, består av flere små øyer som henger sammen med bruer som perler på en snor.

Her slår sørvesten inn om vinteren, mens de tropiske fargene speiler seg i blikkstille vann om sommeren.

Henningsvær

Førjulseventyret i Henningsvær

I november og desember settes de de blå sparkene frem som du kan bruke for å gjøre unna julegavehandelen uten kjøpesenter stress i det som kalles for Førjulseventyret i Henningsvær. I februar og mars er Lofotfisket i gang og da vil du kunne oppleve et yrende liv langs kaia når båtene kommer inn for å levere fangsten.

Derfor MÅ du til Henningsvær for kunst og kulturopplevelser

Henningsvær har vokst frem som en kulturell høyborg i Lofoten, med flere gallerier som viser både lokal kunst og verdenskjente kunstnere som for eksempel Ai Wei Wei og Bjarne Melgaard på Kaviar Factory. 

Flere dager i uken kan man også få kulturopplevelser i form av konserter med kjente artister. Sjekk ut hva som skjer før du tar turen. Du finner også keramikk, glass og smykker som er laget av lokale håndtverkere. 

925 Catrine Linder

Derfor trenger du flere dager i Henningsvær  

Det mangler ikke på ting å gjøre for de som ønsker å være litt mer aktiv. Henningsvær er også en favoritt for klatrere som vil prøve seg på nye høyder eller for de som vil utforske skjærgården på en rib tur på havsafari eller med snorkling.

Langs kaia ligger flere koselige små butikker og spisesteder som tilbyr lokal mat. Rusle rundt og opplev et fargerikt liv i de trange gatene i fiskeværet der hver årstid har sin sjarm. 


Under finner du oversikt over overnatting, aktiviteter og spisesteder i Henningsvær. 

Hvordan kommer du deg til Henningsvær?

Det går Buss fra Evenes-Svolvær-Henningsvær. Sjekk ut www.reisnordland.no eller last ned app «Reis app» fra App Store eller Google Play.