Vågan

Austvågøy og Gimsøy

Les her om de ulike stedene i Vågan Kommune som ligger på Austvågøy og Gimsøy.

Svolvær

Svolvær er kommunesenter i Vågan og byr på flere gallerier, butikker og kulturtilbud, blant annet gjennom Lofoten Kulturhus. Svolværgeita er byens kjennemerke og en utfordring for klatrere. Tyngden av overnattingstilbud i Lofoten befinner seg i Svolvær. Byen er en av Nord-Norges viktigste havner for maritim service.

Kabelvåg og Storvågan

Historisk område som har sine røtter helt tilbake til år 8000 f. Kr. I middelalderen var området det tettest befolkede området i Nord-Norge på grunn av Lofotfisket. Herfra ble all fisk fraktet ut av landsdelen for videre eksport til kontinentet. I Kabelvåg lot Kong Øystein bygge den første kirken i Lofoten, antakelig i 1103 og rorbuer omkring år 1120. I dag har vi Vågan Kirke, også kalt «Lofotkatedralen», bygget i 1898. Kabelvåg er en del av kommunens kulturhistoriske område, og her finner man også museum, galleri og akvarium.

Lofotakvariet
Hallvard Kolltveit – Lofotakvariet

Laukvik

Laukvik ligger fint til mot yttersida omringet av flotte turområder som egner seg godt for vandring. I Laukvik kan man nyte midnattssola på sommeren og nordlyset på vinteren.

Livland Gård
Matlysthuset – Livland gård

Henningsvær

Henningsvær, består av flere øyer forbundet med fastlandet ved hjelp av bruer. Henningsvær har hatt en betydelig rolle i fiskerihistorien, og er i dag også et interessant reisemål med flere små håndverksbutikker, galleri og en hyggelig atmosfære. Fjellene på vei ut mot Henningsvær er gode områder for klatring.

Gimsøy

Gimsøy på yttersiden av Lofoten har en fantastisk utsikt mot storhavet og midnattssola. Hov er et av de eldste bebodde stedene i Lofoten, og her finner vi forminner som gravhauger og båtstøer fra steinalder og jernalder mellom fairwayer og tee’s på golfbanen.

Trollfjorden, Digermulen og Skrova

Trollfjorden ligger i det vakre Raftsundet mellom Austvågøy og Hinnøy. På det smaleste er fjorden bare 70 meter og blir spektakulær med de høye fjellene som rager rett opp fra havet. På den andre siden ligger Digermulen, som hadde besøk av Keiser Vilhelm II første gang 21. juli 1889. Litt sørvest finner vi Skrova som er en liten øygruppe med ca. 200 innbyggere. Fiskeværet er kjent for sin tilknytning til Lofotfisket og hvalfangst.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.