Hvordan komme seg rundt i Lofoten

Offentlig transport

Reis kollektivt i Lofoten! Innenfor de seks kommunene Lofoten består av, kan du velge mellom ulike offentlige busser, ferger og hurtigbåter.

Det lokale kollektivtransporttilbudet i Lofoten har litt ulike rutetider mellom vinter- og sommersesongen. Sjekk derfor alltid “fra-til”-datoene når du bruker rutetabellene.

Det mest effektive verktøyet er imidlertid appen «Reis». Du kan laste den ned på App Store eller Google Play. Appen viser de korteste rutene med forbindelser for alle transportmidler, med oppdaterte rutetider.

Alternativt kan du bruke reiseplanleggeren på nettsiden: Reis Nordland.

Reis rundt med buss

De lokale bussrutene strekker seg hele veien fra Narvik i øst, til Å i vest. Vær oppmerksom på at noen ruter endres litt mellom vinter- og sommersesongen.

Reise med ferge eller hurtigbåt

Store deler av Lofoten er forbundet med tunneler og broer. Noen områder er imidlertid så avsidesliggende at du kun kan reise dit med båt. Det er også en praktisk hurtigbåt som forbinder Lofoten med Bodø kalt NEX 2.

Unike bussturer

De fleste sightseeing turene i Lofoten kun tilgjengelige i sommermånedene. Sommeren 2024 vil Arctic Route, kjørt av Best Arctic, bli koblet til innkommende flyvninger til Evenes fra Frankfurt på torsdager og søndager. Vi lenker til mer informasjon om denne ruten og flere andre bussturer nedenfor.

Bussreiser med Best Arctic har flere fordeler. Først og fremst benytter de seg av hop-on/hop-off-konseptet, noe som gjør reisingen innenfor regionene våre mye smidigere. For det andre tilbyr de fotostopp, unike opplevelser som hvalsafari i Andenes, å utforske Nusfjord og å besøke Lofotr Vikingmuseum, for å nevne noen.

Best Arctic tilbyr også en Tromsø-Lofoten-Tromsø forbindelse. Dette gjør det enklere å kombinere eventyret ditt i Lofoten med en ankomst i Tromsø.

Leie kjøretøy

Flere selskaper i Lofoten tilbyr leiebil, bobil og campingbil. Her er noen tips for å leie kjøretøy i Lofoten:

Lokale lover og skikk: Gjelder for både biler og «hus på hjul». Besøk vår side for viktige reisetips for Lofoten for å lære mer.

Leiebil: Du må være minst 19 år gammel (varierer mellom bilkategori) og ha hatt førerkort i 1 år. Unge sjåfører kan påløpe ekstragebyr for de under 25 år. Leiebiler bør ha AutoPass installert og vinterdekk påmontert i vintermånedene.

Bobil/campervan: Med sosiale medier sin innflytelse, har leie av slike kjøretøy blitt populært i Lofoten. Velger du å leie «hus på hjul», må du huske på noen regler. For eksempel bør du unngå å campe for nære andre kjøretøy langs veien på grunn av brannfare. Jo tettere parkert, jo større risiko for at brann sprer seg. Vi anbefaler overnatting på de mange campingplassene i Lofoten. Du kan lære mer om camping i Lofoten her.

Limousine tjenester: Ved bryllup, bedriftsarrangementer eller for mindre grupper, kan du vurdere limousin-service for transport, sightseeing og tur-retur reiser.

Taxi i Lofoten

Ja, vi har også drosjer i Lofoten! Hvis du ønsker å bestille drosje for din ankomst til Lofoten, kan det være lurt å forhåndsbestille drosjen før ankomst. Det samme gjelder for din avreise.

  • Lofoten Taxi app: App Store / Google Play.
  • Taxi Svolvær lufthavn (Helle) and Leknes lufthavn: 0047 07550
  • Taxi Værøy Heliport: 0047 90217777
  • Taxi Røst lufthavn: 0047 90577300

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.