Fiske har definert Norge og Lofoten i århundrer, da det er og alltid har vært en av Norges aller viktigste eksportvarer. Fiskere vil ofte kalle havet for sitt hjem og i over tusen år har nemlig rorbuer i Lofoten vært et sekundært hjem for disse fiskerne. I dag er den unike kulturen godt ivaretatt og rorbuer har blitt et av de mest populære overnattings alternativene i Lofoten. Enten du er på jakt etter det helt enkle eller heller mot det moderne, er det en utmerket måte å gjøre turen til Lofoten helt spesiell, med øyeblikkelig nærhet til natur og andre populære aktiviteter.

Rorbuer finner du langs hele Lofoten

Sjøsprøyt og mektige fjell ved vinduskarmen

I dag er naturligvis Lofotens kjennetegn det friske havet, de store fjellene og resten av den storslåtte naturen. Hvor enn du beveger deg langs kysten i Lofoten vil du kunne oppleve de ikoniske rød små rorbuene. Overnattingsstedene er mange, og du vil kunne finne en rorbu som passer ethvert behov. Enten du og familien ønsker spa og velvære i Svolvær eller ønsker å bo komfortabelt i nærheten av de fine strendene på yttersida; Lofoten har et stort utvalg av nydelige rorbuer.

Rorbuenes opprinnelse er vel bevart

Fiske har definert Norge og Lofoten i århundrer, da det er og alltid har vært en av Norges aller viktigste eksportvarer. Fiskere vil ofte kalle havet for sitt hjem og i over tusen år har nemlig rorbuer i Lofoten vært et sekundært hjem for disse fiskerne. I dag er den unike kulturen godt ivaretatt og rorbuer har blitt en av de mest populære mulighetene for overnatting i Lofoten. Enten du er på jakt etter det helt enkle eller heller mot det moderne, er det en utmerket måte å gjøre turen til Lofoten helt spesiell, med øyeblikkelig nærhet til natur og andre populære aktiviteter.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.