Rorbuer og sjøhus har blitt et av de mest populære overnattings alternativene i Lofoten. Det er kanskje ikke så rart når det sitter både sjarm og historie i veggene?

Fiske har definert Norge og Lofoten i århundrer, som en av Norges aller viktigste eksportvarer. Fiskere vil ofte kalle havet for sitt første hjem, mens rorbuer i over tusen år har vært et sekundært hjem for disse Lofot-fiskerne. I dag er den unike kulturen godt ivaretatt og gir deg en unik mulighet til å bo i en rorbu.

Rorbuer finner du langs hele Lofoten

Sjøsprøyt og mektige fjell ved vinduskarmen

I dag er naturligvis Lofotens kjennetegn det friske havet, de store fjellene og resten av den storslåtte naturen. Hvor enn du beveger deg langs kysten i Lofoten vil du kunne oppleve de ikoniske rød små rorbuene. Overnattingsstedene er mange, og du vil kunne finne en rorbu som passer ethvert behov. Enten du og familien ønsker spa og velvære i Svolvær eller ønsker å bo komfortabelt i nærheten av de fine strendene på yttersida; Lofoten har et stort utvalg av nydelige rorbuer.

Rorbuenes opprinnelse er vel bevart

Gjør overnattingen til en opplevelse. Når du bor i en rorbu eller et sjøhus får du virkelig oppleve den nordnorske kulturen. Her kan du sitte inne i varmen med en kopp kakao eller kaffe, mens vinden uler og sjøsprøyten slår mot veggene utenfor.

Enten du er på jakt etter det helt enkle eller heller mot det moderne, er det å overnatte i en rorbu eller et sjøhus en utmerket måte å gjøre turen til Lofoten helt spesiell. Her får du øyeblikkelig nærhet til sjølukt, natur og populære aktiviteter.