Rorbu i Lofoten – den perfekte ferie

Enten du er på familieferie, på tur med kjæresten eller på vennetur, er det få overnattingsteder som er så unik som ei rorbu i selveste Lofoten. I mange hundre år har nordmenn valfartet til øyriket. Tidligere for fiske, men nå for fjell, fjord, hav og folk. I fjæra og delvis på havet, visker rorbua ut skillet mellom natur og det konstruerte, mellom overnatting og opplevelse.

Start dagen komfortabelt i naturen

Historisk var det den korte veien til båten og havet som gjorde rorbua populær. Nå er det alle naturopplevelsene som du enkelt får tilgang til. De gamle fiskeværene i Lofoten er gjerne plassert under fjellet, ved havet eller i en fjord. Det perfekte utgangspunkt for å padle, snorkle, sykle, klatre, svømme, gå på ski, surfe, fiske eller bare gå en tur. Uansett kan du starte dagen med å fiske i fra vinduet, hoppe i havet eller bare beundre utsikten.

Hvilken rorbu skal du velge?

Med rorbua som utgangspunkt kan du utforske den verdenskjente Lofotnaturen på den måten som passer deg. Hvilken rorbu skal du velge? Det er spørsmålet! Det finnes rorbuer i alle kategorier, fra det enkle til det luksuriøse, fra den lille intime bua, til et ekte sjøhus. Hvor mange er dere, hva skal dere gjøre, vil de re lage mat selv? Dette er alle gode spørsmål på ferden til den perfekte rorbuferie. Her er en oversikt over steder i Lofoten og Rorbuanlegg tilgjengelig fra øst til vest.

Svolvær

Svolvær er Lofotens største by. Her kan du finne restauranter, barer, butikker og et stort utvalg aktiviteter. Byen har egen sherpatrapp som leder deg mot to av Lofotens mest kjente utsiktspunkter, Svolværgeita og Djevelporten.

Svinøya Rorbuer

Svinøya er en av øyene som utgjør Svolvær, her finner du blant annet Børsen Spiseri som faktisk også var Svolværs første butikk, åpnet i 1828. På Svinøya rorbuer finner du et stort utvalg av særegne rorbuer, leiligheter, sjøhus og herskapshus. Mellom fiskehjellene finner du historie, kos og luksus.

Anker Brygge

Anker brygge rorbuer og suiter er plassert på Lamholmen i Svolvær, med full service og god mat.Den perfekte kombinasjonen av historie og tilgang på opplevelsene Svolvær har å by på. Brygga fra 1880 er et gammelt fiskebruk, kun 200 meter fra torget i Svolvær.

Rorbuanlegget Svolvær Havn

Med fantastisk beliggenhet ved inngangen til Svolvær havn, har du flott utsikt over byen, havet og fjellene. Anlegget har flere enheter i høy til premium standard. Ønsker du å bo på kaikanten og ha privat kino, finner du blant annet dette på anlegget.

Lofoten Rorbuer

Lofoten rorbuer ligger sentralt og solrikt til like ved Svolvær sentrum med kort vei til fiskeplasser, badestrand, fjellet og den kjente Svolværgeita. Nylig modernisert.

Kabelvåg

Fra gammelt av kalt Vågar. Kabelvåg var stedet Kong Øystein fikk satt opp de første rorbuene og er i dag hjemmet til Vågan kirke som på folkemunne er kalt «Lofotkatedralen».

Nyvågar Rorbuhotell

Nyvågar Rorbuhotell ligger midt inne i det stille øyeblikket du alltid lengter etter. Idyllisk plassert ved havet og er naboen til Skrei opplevelsessenter, 1 kilometer vest for Kabelvåg sentrum.

Henningsvær

Kanskje Norges mest kjente fiskevær på mange små øyer som strekker seg ut i Vestfjorden, under en av Lofotens kjente fjell Vågakallen. Kjent for sin nydelige havn og spesielle stemning er byen full av håndverkere, kunstnere og særegne lokale butikker.

Henningsvær Rorbuer

Rorbuanlegget ligger helt i havkanten med god utsikt til Lofotveggen. Er du en morgenfugl, kan du våkne til utror for fiskeflåten rett utenfor rorbuvinduet. I bryggen hvor det tidligere var fiskemottak, er det i dag resepsjon og spisested.

Fiskekrogen Henningsvær

Fiskekrogen fiskerestaurant ble etablert i 1989, og ligger flott plassert midt i havna i Henningsvær. De har også to rorbuer som ligger midt i Henningsvær Havn med plass til max. 6 personer i hver. Hver rorbu er på ca. 50 kvm og har 2 soverom, dusj, minikjøkken/stue.

Stamsund

Stamsund er et av Lofotens viktigste aktive fiskevær, med blant annet bedrifter som Lerøy Seafoods i fiskeværet. Med en fantastisk skjærgård og plassering som gir tilgang til store deler av Lofoten har Stamsund mye å by på. Stamsund er også en av to havner i Lofoten med anløp fra hurtigruten.

Live Lofoten Hotel & rorbuanlegg

På kaikanten i Stamsund rett ved Skjærbrygga Restaurant og Live Lofoten hotell, ligger Live Lofoten rorbuanlegg. Her kan du velge om du vil bo og spise på rorbuene eller nyte hotellfrokost og spise på en av spisestedene. Live Lofoten tilbyr i tillegg til overnatting et bredt spekter av opplevelser, blant annet krabbesafari med påfølgende lunsj.

Mortsund

Mortsund er et lite, men idyllisk fiskevær på «innsiden» av Lofoten rett mot Vestfjorden. Med korte avstander til det meste er Mortsund for seg selv, men relativt nært alt av hva Lofoten har å by på.

Statles Rorbu- og Konferansesenter

Statles Rorbu- og Konferansesenter ligger i fiskeværet Mortsund midt i Lofoten. Anlegget har totalt 70 koselige, velutstyrte rorbuer med 1, 2 eller 3 soverom hvor de fleste soverommene har privat dusj/WC. Hver rorbu har eget oppholdsrom med kjøkkenkrok, og noen av rorbuene har også egen privat balkong. Alle rorbuer ligger ved sjøkanten og har nydelige utsikt mot havna.

Ballstad

Ballstad er og har vært et aktivt fiskevær i over 1000 år. I dag er det fortsatt stor aktivitet og fiskerihavna Ballstad er kanskje den viktigste havna i Lofoten. Ballstad er et aktivt sted ikke bare med fiske, men med aktiviteter, mat, opplevelser og ikke minst mange unike overnattingsteder. Plassert på sydspissen av Vestvågøy, ytterst ut mot Vestfjorden og nært de gode fiskeplassene i alle retninger!

Hemmingodden

Hemmingodden Lofoten Fishing Lodge har unik beliggenhet med sine rorbuer ved sjøen. Rorbuene ligger fredelig til, men allikevel i umiddelbar nærhet til dagligvarebutikk, kafé og fiskeutstyrsbutikk.Anlegget drives av aktive fiskere og flere av de ansatte er yrkesfiskere, med gode lokale tips til fiskeplasser. Er du ordentlig heldig får du de med på turen.

Solsiden brygge

På Ballstads mest solrike plass ligger Solsiden Brygger. Ballstad er velkjent for sine naturskjønne omgivelser og sitt gode fiske. På Solsiden Brygge finner du både rorbuer og høystandard hotellrom.

Sjøstrand Rorbuer

Rorbuanlegget eies og drives av en ekte fiskerfamilie. De tilbyr også full camping med fasiliteter som strøm, dusj/toalett, service rom med vaskemuligheter og tørketrommel, te-kjøkken og fri Wifi på alle rom. De satser på lave priser og god personlig service og hjelper gjerne gjestene med unike ferieopplevelser i Lofoten.

Flakstad

I Flakstad kommune finner du noen av de mest kjente perlene i Lofoten. Her kan du oppleve autentiske fiskevær, nydelige strender, besøke smeden i Sund eller legge ut på nydelige fotturer.

Nusfjord Arctic Resort

I Nusfjord opplever du historiens sus, med overnatting i nyrenoverte luksuriøse rorbuer, lofotfiske, seiling, dykking eller andre aktiviteter i en geografisk ramme du knapt finner maken til. Fiskeværet ligger for seg selv og er viden kjent for sin bebyggelse som i hovedsak stammer fra seint 1800-tallet.

Moskenes

Moskenes kommune ligger på ytterste del av veinettet i Lofoten og har kjente fiskevær som Reine, Sørvågen og Å. Kommunen har flere av de mest populære foto og tur plassene i Lofoten.

Reine

En av landets mest fotograferte fiskevær, med Reinefjorden, Vestfjorden og Lofotfjell med Reinebringen i spissen som ramme. Et flott utgangspunkt for ekte lofotopplevelser.

Reine Rorbuer

Reine rorbuer er blant de mest populære klassikerne i Lofoten. Perfekt plassert i Reine på kaikanten, med utsikt over Reinefjorden, Reinebringen og alle de andre naturperlene.

Eliassen Rorbuer

Ligger i Hamnøy ved inngangen til Reinefjorden og er antagelig blant de overnattingstedene i Lofoten som er mest fotografert. Bilder med Festhelltinden og Olstinden har virkelig satt Lofoten og denne perlen av et fiskevær og rorbuanlegg på det internasjonale kartet.

Sørvågen

Ligger idyllisk mellom Reine og Å, nederst i havgapet med et nydelig turterreng i fjellene rundt. En perle med mulighet for flere gode matopplevelser.

The Tide

The Tide tilbyr overnatting i Rorbu, sjøhus eller i det nyåpna hotellet. Vertskapet Mariann og Stein har søkelys på kvalitet i alle ledd og setter sin ære i at du som gjest skal få en god opplevelse, med det gode liv i fokus. Ligger i idylliske Sørvågen.

Holmen Lofoten

Litt tilbaketrukket på Sørvågen finner du Holmen Lofoten. Her vil du finne ro og muligheten til å leve i ett med naturen og det den har å tilby. Holmen Lofoten er en moderne hyllest til Lofot-arven og tilbyr alle typer overnatting på sin lille private holme.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.