Vestvågøy

Les mer her om de ulike stedene på Vestvågøy

Leknes, Alstad og Ballstad

Mellom grønne enger og fjell finner vi Leknes som er Vestvågøys administrasjonssenter. Leknes har et godt utbygd servicetilbud som omfatter hotell, restauranter, kjøpesenter, apotek, bakeri, verksteder og mer. Områdene rundt Leknes er ypperlige turområder, hvor vi kan finne turgåere, surfere og paraglidere. Ballstad er et av Lofotens største aktive fiskevær. Her finner man trandamperi, slipp med verdens største utendørs veggmaleri og flere tilbud innen rorbuferie.

Mortsund, Stamsund og Rolvsfjord

Langs sørsiden av øya finner vi flere steder verdt å få med seg. Mortsund og Stamsund er levende fiskevær også i dag. Både sør- og nordgående Hurtigrute stopper i Stamsund hvor vi finner rorbuer og restauranttilbud, galleri, teatre og et alpinanlegg. Sammen med fiskerinæringen er produksjon av samtidsteater viktige arbeidsplasser i Stamsund. Langs Valbergveien, som er en foretrukket vei for syklende i Lofoten, er det små strender, flotte turmuligheter og overnattingstilbud.

Galleri 2 Stamsund
Stamsund – foto: Galleri 2

Borg, Eggum, Unstad og Saupstad

Midt blant frodige landbruksområder på Borg ligger Lofotr Vikingmuseum. Museet viser funn basert på arkeologiske utgravninger på Borg og gjenspeiler hvordan vikingene levde for 1000 år siden. For Vestvågøy er landbruk en viktig næring, og det gjenspeiles gjennom lokale matprodusenter. Ikke langt fra Borg ligger to gårdsysteri på hver sin kant, som lager sine lokalproduserte oster, urter og pølser blant annet. På Eggum står skulpturen «Hodet » og en flott borg fra krigens dager som kan klatres i, og på Unstad surfer mennesker fra hele verden på en av Europas flotteste surfestrender.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.