Mannen i Lofoten (400 moh.)

Mannen på Haukland i Lofoten. En kort, luftig og en av Lofotens mest populære fjellturer. 

Startpunkt

Parkering ved Hauklandstranda – samme startsted som Himmeltinden

Sesong

mai – september

Distanse

2 km (en vei)

Høydemeter

400 moh

Varighet

2-3 timer tur/retur

Vanskelighetsgrad

Middels, en del luftige partier

Fra strand til fjell

Mannen er en av de mest populære turene i Lofoten. En kort tur med et par luftige partier.
Turen til Mannen starter ved parkeringen ved Hauklandstranda. Fra parkeringen vil du se en kjærrevei på andre siden av veien om du står ved den nærmeste parkeringen til stranden. Står du på parkeringen ved jordet er stien rett forut. Følg kjærreveien opp ca. 500m. Da vil du se en tydelig sti som du følger opp i fjellet med gradvis stigning. Når du ankommer en liten bekk, følger du veien opp til venstre mot ryggen til Mannen, dette er ca. på toppen av bakken. Det er tydelig sti her som du følger. Pass derimot på at du følger ryggen oppover da det går en sti over myra mot Uttakleiv og en opp til Himmeltinden.


Nå når du beveger deg oppover ryggen mot de siste 350 høydemetrene skal du ha starten av stien og Haukland på venstre hånd. Du trenger ikke mange høydemetrene før du får en fabelaktig utsikt ned til en av Lofotens vakreste strender – Haukland.

Det er jevn og fin stigning hele veien og du fortsetter bare å følge stien til topps.
Enkelte partier kan virke luftige, og spesielt når du kommer til siste parti av stien hvor du går ut på et smalere område. Dette vil være den mest eksponerte ruten av hele turen, men det er mulig å gå litt utenfor stien ned i terrenget hvis man ikke ønsker å eksponere seg for dette – og husk det er ingen skam å snu.

Utsikt til strand, åpent hav og store deler av Lofoten

Når du ankommer toppen av Mannen vil du ha nydelig utsikt i alle kanter med glitrende turkis hav og kritthvite strender. Ned mot sør får du Hauklandstranda. Uttakleiv får du på nordsiden. Du er omkranset av nydelige fjell og utsikt. Ta en stopp, en pust i bakken og nyt utsikten.

5 ofte stilte spørsmål:

Andre nyttige tips:

  • For de av dere som ønsker en erfaren guide med på turen, kan dere booke tur på andre, vakre Lofotfjell her.
  • Ta vare på Lofoten når dere er her – les mer om hvordan være en ansvarlig gjest her. 
  • Vestvågøy kommune har en egen friluftsforskrift om Hauklandstranda om hvor det er lov å sette opp telt, i tillegg finnes det et Turistkart for Lofoten hvor du får oversikt over hvor du kan campe.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.