Lokal sightseeing

Lofoten Seafood Center i Mortsund

Om

Med en dag i Mortsund kan du oppleve sjømatnæringen ved bruk av alle sanser. Lukta av tørrfisk i stockfish house, føl sjøbrisen på tur til merda og vinden i håret, hør måsen og livet på kaia, se et gammelt fiskevær bli nytt og smak hvordan alt møtes i vår egen restaurant.

SALMON FARM
På Lofoten Seafood Center kan du bli med å oppleve hvordan vi driver et moderne oppdrettsanlegg. Bli med i båt fra Mortsund og ut til anlegget i Buksnesfjorden. Kom tett innpå livet på merda, opplev matfatet og prøv å för laksen selv fra merdkanten. Se hvordan teknologi er en stor del av oppdrett gjennom et besøk til vårt fjernforingsstudio og avslutt i senteret med våre tanker om fremtida.

HOUSE OF STOCKFISH
Lofotens eldste tradisjon: tørrfisk. Ta et dypdykk i hvorfor og hvordan tørrfisk produseres, hva som skal til for å skape delikatessen som er elsket over hele verden. Lær om hva som satte Lofoten på kartet, og hva som bygde landet vårt. Få innføring i klassifisering, og hvordan vrakeren bruker sitt viktigste verktøy, nesen. Lukt på det vi kaller «Lofotens Cognac».

LOFOTEN SEAFOOD RESTAURANT
Avslutt dagen i Mortsund med ett besøk til Lofoten Seafood Restaurant. Fantastiske retter tilberedt av vår egen kokk, kjøkkenet presenterer internasjonale retter basert på lokale råvarer. Nyt maten i restauranten med upåklagelig utsikt over havna, ta del i livet på kaia mens sola speiler seg i sjøen.

LOFOTEN SEAFOOD SHOP
Ønsker du å ta med deg en bit av opplevelsen hjem, eller som en gave til dine kjære? Da kan du ta turen innom vår egen shop. Disken er fylt med et utvalg av våre egne produkter og andre lokalvarer.
Vi gleder oss til å se deg!

Les mer

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.