Moskenes

Lær mer om Moskenes kommune, de ulike fiskeværene og tilbudene som finnes her for besøkende

Velkommen til Moskenes kommune

I Moskenes finner du Lofotens mest dramatiske landskap. Her kaster fjellene seg rett i havet, små broer og fyllinger binder sammen den store øya med de små. Følelsen av at det er fjellet, deg og havet er snublende nær.

Isbreer og andre naturkrefter har utformet landskapet, som er blant de villeste og mest interessante Norge kan by på med Hermannsdalstind på sine 1029 moh. som høyeste fjell i området.

Her er det tett på både naturen og kulturen, og tusener har fanget dette intense samspillet i både bilder og tekst gjennom tidene. Reine i Lofoten er et av Norges mest fotograferte områder, og vinner stadig i konkurranser og kåringer.

Bo i tradisjonsrike rorbuer på steder som Hamnøy, Reine, Sørvågen, Tind eller Å. Å ligger lengst vest, og er for mange målet på sitt besøk til Lofoten. I Moskenes fins gallerier, museer, små butikker og muligheter for fiske eller tur i kajakk. Lokal mat serveres på en rekke spisesteder, og lokale matvarer selges fra utsalg gjerne der de produseres eller like i nærheten. Her tilbys også en rekke festivaler og arrangement som går av stabelen hvert år.

Til Moskenes kan du komme med ferge til Sørvågen fra Bodø, Røst eller Værøy, eller langs landeveien på E10.

Øyer og lokalsamfunn

Moskenes er kanskje mest kjent for Reine og Reinebringen, men det finnes flere vakre små regioner og lokalsamfunn innenfor Moskenes kommune. Utforsk sidene nedenfor for å lære mer, og for å finne ut hvor du kan spise, sove, og hva slags aktiviteter du kan hive deg med på.

Kjente natur-attraksjoner

Lofotodden nasjonalpark er Norges yngste nasjonalpark og rommer noen av de mest dramatiske landskapene vi har i Lofoten. Parken tilbyr fredelige opplevelser uten like.

Reinebringen er blant de mest besøkte fjelltoppene i Norge, og er kun tilgjengelig om sommeren og høsten. Stien opp er tilrettelagt med sherpatrapper og er ganske så bratt.

Bunesstranda – En avsidesliggende, ur-strand inne i Lofotodden nasjonalpark. Hit kommer man seg kun med båt eller til fots.