Sykle fra Fiskebøl til Svolvær

Fiskebøl-Laukvik-Vestpollen-Svolvær: 68 km. En naturskjønn rute på «midnattssolveien».

Fra Fiskebøl går ruten langs yttersiden av Austvågøya og inn i et område med vakre omgivelser og mindre trafikk. Om sommeren kan du nyte midnattssola mellom Fiskebøl og Laukvik. Landskapet veksler mellom fine sandstrender og fjordarmer som vil gi deg lyst til å bruke god tid på denne strekningen. Siste delen av ruten fra Vestpollen til Svolvær går på E10.

Turbeskrivelse og forslag

1

Fiskebøl

Fra Fiskebøl kan du sykle på midnattsolveien mot Laukvika. På veien vil du passere storslått natur og flotte steder å besøke, inkludert Hessand stranda, Morfjord, Krokelvstranda, Sommarhusstranda, Syklisthuset på Grunnfør (rasteplass for syklister), broene ved Delp og det mektige Matmora-fjellet.

2

Laukvika

Hvis du føler deg sliten og trenger en pust i bakken, kan du stikke innom «På KaiKanten» Bistro og pub. Nyt lokal is fra Livland Gård og fersk kaffe fra kaffebrenneriet Keans Beans i nabobygget (eller kjøp med ferske bønner og kvern selv?). Det er også andre ting i Laukvika som er verdt å utforske!

3

Vestpollen

Fortsett på midnattsolveien mot Vestpollen og E10. Hvis beina kjennes bra, kan du vurdere å stikke innom turstien opp Matmora (hvis du ikke allerede gjorde det mellom Fiskebøl og Laukvika) for en mektig fjelltur. Eller fortsett å tråkke på til Livland Gård og stikk innom for lokalprodusert is og yoghurt.

4

Svolvær

Fra Vestpollen og krysset «Jordnes kryss» fortsetter du på E10 og nyter den naturskjønne ruten mot Svolvær. Det er mer trafikk på E10, så vær forsiktig, og hold deg på høyre side. På veien passerer Austnesfjorden rasteplass og flere kjente fjell.

Ting å se og gjøre på turen