Sykle fra Svolvær til Stamsund

Svolvær-Stamsund: 66 km

Følg gang og sykkelveien fra Svolvær til Ørsnes der du etterpå må følge E10 til du har syklet over Gimsøybrua. Her kan du velge å følge hovedveien på Gimsøy, eller sykle fra Barstrand til Hov. Dette er et flott område langs Gimsøystraumen med lange hvite sandstrender som vil gjøre turen meget hyggelig og et perfekt sted å se midnattssola. 

Videre går turen over Sundklakkbrua før du rett etterpå tar av på fylkesvei 815. Her sykler du videre til Stamsund på det som kalles for Valbergveien. Her er det relativt lite biltrafikk og veien går for det meste med utsikt over havet og fjellene på innersiden av Lofoten.

Turbeskrivelse og forslag

1

Svolvær

Nyt morgenen din i Svolvær og gjør deg klar for en naturskjønn tur til Stamsund. I Svolvær kan du skaffe alt utstyret du trenger, få service på sykkelen din hos Sport1 i Alti Svolvær kjøpesenter, og til og med leie en sykkel hos Lofoten Rorbuer AS. Når du er klar, kjør langs E10, og senere på E10, mot Stamsund.

2

Kabelvåg (avstikker)

På veien er det noen avstikkere du kan ta. Første stopp er i Kabelvåg, der du kan besøke den lokale kafeen «Hjørnet Kafé Kabelvåg». Vurder å ta en pause ved Lofoten Glass og Lille Kabelvåg kunstgalleri, eller sykle helt ut til Kabelvåg molo og sjekk ut fyret!

3

Henningsvær (avstikker)

Den andre avstikkeren er å ta turen til Henningsvær. Det er ganske langt fra E10, så vurder å stoppe bare hvis du har tid og energi.

4

Gimsøy (avstikker)

Den tredje avstikkeren er å sykle hovedveien på Gimsøy eller dra fra Barstrand til Hov. Ved Hov Gård kan du strekke på bena på den lokale stranden eller besøke Låven Restaurant for en kopp kaffe eller noe å spise.

5

Stamsund

Tråkk videre på mot Stamsund og ta av til venstre fra E10, inn på Valbergsveien. Her kommer du inn på en mye roligere vei enn E10. Nyt veien idet den slynger seg mellom små samfunn og flotte bukter, helt til du når Stamsund. I Stamsund kan du blant annet besøke kunstgalleriet «Galleri 2». Og hvis du blir sulten, ta en pause på Live Lofoten Restaurant for litt lokal sjømat?

Tips! Dersom du skal tilbake til Svolvær, så kan du reise med Hurtigruta eller Havila Kystruten med deres havn til havn billetter. Avgangen er etter 19.00 med priser fra kr 88,-. Reisen varer i cirka 1t 20m.

Ting å se og gjøre på turen