Sykle fra Stamsund til Ballstad med ferge til Nusfjord

Stamsund-Ballstad-Nusfjord: 24 km

Veien fra Stamsund til Ballstad går enten over Hagskaret-passet eller via Steine, Sennesvika eller Mortsund. Fra Ballstad kan du ta sykkelfergen over til Nusfjord. Mer informasjon om ruten lengre ned.

Turbeskrivelse og forslag

1

Stamsund

Fra Stamsund kan du tråkke deg frem til Steineveien og følge kystlinjen mot Steine. Etter omtrent 7,6 km vil du nå 815 Hageskarveien. Her må du ta til venstre. Fra dette punktet og videre har du noen rutevalg å ta. Enten kan du fortsette på Hageskarveien eller ta til venstre inn på Finstadveien. Denne ruten er litt lengre, og du kan sykle til Sennesvik, Ure, Pettvika og Mortsund. Uansett hvilken rute du velger, vil du på et tidspunkt nå Fygle og rundkjøringen i Leknes. Herfra fortsetter du på E10 en stund, og fortsetter deretter rett frem på 818 Busknesveien. Denne veien tar deg til Ballstad.

2

Ballstad (sykkelferge)

Når du kommer til Ballstad, fortsett mot Bertelvika og se etter et skilt til høyre etter at du har passert inngangen til Kremmervika. Om sommeren (fra midten av juni til midten av september) kan du nyte Lofoten fra sjøsiden ved å bruke den lokale ruten mellom Nusfjord og Ballstad. Ved å følge den gamle veien og transportruten på den indre stien, får du en fantastisk opplevelse av Lofotens natur. Denne ruten er også fin å bruke for de som ikke ønsker å sykle gjennom den undersjøiske Nappstraum-tunnelen.

Fergen koster 400 kr og kan bookes her. Den går nesten hver dag klokken 10.00, én avgang per dag. Returfergen fra Nusfjord går klokken 11.00, også én avgang per dag. Det betyr at du må dra tidlig fra Stamsund hvis du ikke ønsker å tilbringe minst én natt i Ballstad. Vi anbefaler imidlertid at du blir i Ballstad en stund for å utforske det vakre fiskeværet.

3

Nusfjord

Nusfjord er en skjult perle og blir ofte beskrevet som en av de eldste og best bevarte fiskeværene i Norge. Her finner du en håndfull rorbuer og bygninger som huser fastboende. Det er et avsidesliggende, stille og fredelig sted. Du kan lese mer om Nusfjord her.

Nyt oppholdet ditt en stund på Nusfjord Arctic Resort og dra på fotturer i området. En populær tursti er Nesland-Nusfjord. Ta deg også en tur innom Nusfjord landhandleri for en unik og historisk opplevelse.

Ting å se og gjøre på turen