Å i Lofoten

Helt i enden av øyriket finner du fiskeværet Å

Om Å

En rolig og sjarmerende plass, som ligger rett på vestfjorden mellom to robuste fjell; Tindstinden og Andstabben. Etter Å er det kun hav, og rundt å ligger nasjonalparken Lofotodden Nasjonalpark. Motstandkraften og utholdenheten til de menneskene som har bodd her i generasjoner er inspirerende.

Å sin historie kan spores tilbake til tidlig på 1800-tallet, og en spasertur gjennom landsbyen føles som en reise tilbake i tid. Mange av husene er bevarte og flere av dem er fredet. De tradisjonelle rorbuene, båthuset med sine klassiske trebåter, og Europas eldste fiskeoljefabrikk, grunnlagt i 1850, skaper alle et levende bilde av stedets rike fortid.

Norsk fiskeværsmuseum

Norsk fiskeværsmuseum er et av Norges best bevarte og komplette fiskevær. Museet har blant annet utstillinger som viser livet i fiskeværet og lofotfiskets utvikling de siste 250 år. Besøk ulike bygninger; bl.a. naust, trandamperi, husmansstua. Museet har også butikk og sommerkafé.

Hvor kan du sove eller spise i Å?

Vi anbefaler å bo i en av de moderniserte rorbuene. Å bo i disse hyttene gir en unik mulighet til å oppleve den tradisjonelle livsstilen i Å, kombinert med all komforten som nå tilbys. Og er du sulten, ta en tur innom Brygga Restaurant, som serverer et utvalg av lokale retter eller ett av de mest kjente bakeriene i Lofoten; Bakeriet Å.