Moskenes

Velkommen til Moskenes

I Moskenes finner du Lofotens mest dramatiske landskap. Her kaster fjellene seg rett i havet, små broer og fyllinger binder sammen den store øya med de små. Følelsen av at det er fjellet, deg og havet er snublende nær.

Isbreer og andre naturkrefter har utformet landskapet, som er blant de villeste og mest interessante Norge kan by på med Hermannsdalstind på sine 1029 moh. som høyeste fjell i området.

Her er det tett på både naturen og kulturen, og tusener har fanget dette intense samspillet i både bilder og tekst gjennom tidene. Reine i Lofoten er et av Norges mest fotograferte områder, og vinner stadig i konkurranser og kåringer.

Bo i tradisjonsrike rorbuer på steder som Hamnøy, Reine, Sørvågen, Tind eller Å. Å ligger lengst vest, og er for mange målet på sitt besøk til Lofoten. I Moskenes fins gallerier, museer, små butikker og muligheter for fiske eller tur i kajakk. Lokal mat serveres på en rekke spisesteder, og lokale matvarer selges fra utsalg gjerne der de produseres eller like i nærheten. Her tilbys også en rekke festivaler og arrangement som går av stabelen hvert år.

Til Moskenes kan du komme med ferge til Sørvågen fra Bodø, Røst eller Værøy, eller langs landeveien på E10.