Fergeruter og hurtigbåtrute til Lofoten

Når man er på reise gjennom Nord-Norge, er man ofte avhengig av båttransport for å få med seg alle perlene langs veien. Til øygruppa Lofoten kan du reise med ferger og hurtigbåt fra nord og sør. I 2012 satt Torghatten Nord 4 nye gassferger stasjonert på sambandene Bodø – Værøy – Røst – Moskenes og Bognes – Lødingen. Dette gir flere bilplasser og en behageligere reise.

Vi anbefaler at du laster ned «Reis» appen som et verktøy for planleggingen. Last ned fra App Store eller Google Play. Med appen kan du se ulike ruter og avgangstider for offentlig transport i hele Nordland. Logo under identifiserer appen.

Fergeforbindelser

Om sommeren er det større trafikk, og det kan være lurt å bestille plass på forhånd, senest dagen før. De fleste rutene har flere avganger på sommeren enn på vinteren. Rutene utføres av Torghatten Nord og Boreal. Vi har lenket til hovedrutene nedenfor. Hver lenke vil lede deg til sider hvor du kan bestille billetter og få den informasjonen du trenger. Alle passasjerer må registreres med fullt navn, nasjonalitet og fødselsdato.

Viktig melding fra Torghatten Nord:
Passasjerer må nå registrere seg med fullt navn, nasjonalitet og fødselsdato før ombordstigning på fergen på Bodø-Værøy-Røst-Moskenes-ruten på grunn av nye sikkerhetskrav. Torghatten Nord har etablert et digitalt registreringssystem, og for å registrere seg, må passasjerer registrere seg her: Passasjerregistrering. Det er også en QR-kode på kaien som lenker til samme side.

Når du reiser med andre, kan alle passasjerer legges til i én registrering. Etter å ha fullført registreringen, vil du motta et boardingkort. Boardingkortet vil bli skannet av mannskapet når du går ombord på fergen. Boardingkortet kan lagres for fremtidige reiser.


Kontakt info Torghatten Nord: 

Mail: fergebooking@torghatten-nord.no  

Telefon: +47 908 20 700

Kontakt info Boreal: 

Mail: post@boreal.no 

Sjekk her for flere tips

Skal du på bilferie hit? Vi gir deg noen gode kjøreruter og tips til deg som kanskje besøker Lofoten for første gang.