Båtutleie

Båtutleie i Lofoten

Å dra på en båttur for å se naturen i Lofoten fra sjøsiden er en mulighet som flere benytter seg av når de besøker øyriket vårt. Fra en fjelltopp har du utsikt over havet, men ute i en båt får du sett hele rekken av Lofotfjell som kalles for Lofotveggen.

Lei båt med egen skipper    

Du kan være med på en privat tur med egen skipper på jakt etter Skreien under Lofotfisket. Det er også mulig å bli med større båter og fiske med juksa eller med stang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lei en båt selv

Du kan også leie egen båt og være skipper selv, dersom du ønsker å prøve fiskelykken på egenhånd. Dersom du er født etter 1980 må du ha båtførerbevis på fritidsbåter over 8 meter eller som har en motor som har mer enn 25 hestekrefter.

Privat seiltur

Ønsker du å bli med på en privat seiltur for å utforske naturen og dyrelivet i skjærgården i Lofoten, finnes det også muligheter for det. Noen tilbyr heldagsturer hvor du kan nyte et godt måltid, prøve fiskelykken, nyte roen i en badestamp eller prøve stand up board.

Foto: Max Emanuelson

Privat RIB tur   

Den raskeste måten å komme seg frem på havet er på en RIB båt som kan ta deg til steder som ikke større båter har tilgang til. Mange bruker RIB båter for å komme seg til uberørte fjelltopper for å stå på ski. Her er flere du kan kontakte for å få et tilbud.

Foto: Max Emanuelson

Ski og seil     

Det er også mulig å kombinere ski og seiling. Bo i en seilbåt, og du kan bestige flere fjelltopper i løpet av noen dager. Disse organiserte turene har med erfarne guider som tar deg til Lofotens beste tinder med perfekte forhold.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.