Fly til Lofoten

Lofoten har tre flyplasser og Norges eneste kommersielle helikopterrute. I tillegg kan du fly til Evenes som har flybussekspress til Lofoten og Bodø, som har mange ruter til Lofoten. Her finner du en oversikt over de beste måtene å fly til Lofoten.

Muligheter med fly

Vær oppmerksom på at Luftfarten er i konstant endring. Se derfor på denne informasjonen som veiledende. Vi tar alle forbehold.

Redaksjonen, visitlofoten.com

De fleste som reiser til Nord-Norge, kommer med fly. Avgangene er hyppige, og grunnet hard konkurranse kan man finne gode priser om man bestiller i god tid før reisen.

Henningsvær Brygge hotel - Classic Norway
Henningsvær Bryggehotell – Classic Norway

Harstad / Narvik Lufthavn (EVE)

Nå finnes det en flybussekspress fra Evenes til Lofoten. Flere og flere velger derfor å fly Harstad/Narvik lufthavn (EVE), som ligger 170 km fra Svolvær. Flybussen gir en enkel og værsikker inngang til Lofoten. Dette er ofte det rimeligste alternativet for å fly til Lofoten. Widerøe samarbeider med flere flyselskaper som SAS, KLM, Air France og Finnair som dermed tilbyr gjennomgående billetter fra hele verden.

Hemmingodden _ Ballstad
Fiske og overnatting på Ballstad (©Svanthe Harström)

Widerøe

Widerøe flyr flere ganger daglig fra Bodø (BOO) til Svolvær (SVJ), Leknes (LKN) og Røst (RET). De har også noen flyvninger mellom Røst og Svolvær. Bestill billetter på www.wideroe.no.

I perioden 26.5.-13.8. tilbys 5 ukentlige direkteflyvninger fra Oslo til Leknes og Svolvær, samt direkteflyvninger fra Bergen til Leknes på lørdager og søndager. Les mer på Widerøe sine sider her.

Fra utlandet

Om du reiser fra utenfor Norge til Nord-Norge, må du så og si alltid innom Oslo eller Bergen. Ukentlig går det rundt 250 avganger fra Oslo Gardermoen (OSL) til Nord-Norge, og Oslo har direktefly til rundt 100 byer i utlandet, så dette går oftest fort og greit.

Bergen har også gode internasjonale forbindelser. Widerøe flyr direkte mellom Bergen og Bodø med gode videreforbindelser til/fra Lofoten.

De fleste som kommer fra utlandet velger å fly til Evenes flyplass og ta flybussen til Lofoten.

Det går noen direkte flyvninger fra storbyer i Europa til Tromsø. Se info her.  

Flere flyplasser i Oslo-området

Legg merke til at det er flere flyplasser i Oslo-området. Nesten alle flyvningene til Nord-Norge går fra Oslo Gardermoen (OSL). En del lavprisselskaper opererer imidlertid flyvninger til Sandefjord Lufthavn Torp (TRF). Ligger 167 km syd for Oslo Lufthavn Gardermoen. Sjekk dette opp før du bestiller billigbilletter!

SAS/Norwegian + Widerøe gir transfer muligheter

SAS og Norwegian flyr direkte fra Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) til Bodø (BOO) og Tromsø (TOS).  Fra Bodø og Tromsø kan man velge å reise videre til Svolvær (SVJ), Leknes (LKN) og Røst (RET) med Widerøe. Hele reisen kan bestilles som gjennomgående billett enten på www.sas.no, www.norwegian.no eller www.wideroe.no

Helikopter til Værøy

Til Værøy (VRY) kan man reise fra Bodø med helikopter som går i rutetrafikk. Dette er en fantastisk måte å reise til Værøy på. Bestill på www.lufttransport.no.

Flytips

Konkurransen er knallhard, så sjekk flyselskapenes hjemmesider for billigbilletter. Det legges ut sommerbilletter, vinterbilletter osv. Jo før du bestiller, jo større sjansen har du imidlertid for å få noe rimelig.

Kom til Lofoten med fly

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.