Årets julegave

Julegavetips 2021 – gavekort fra Lofoten

Kjenner du noen som fortjener å smake på havbrisen mens de rir på en sandstrand mellom Lofotfjell, få flytfølelsen på en arktisk surfebølge, padle i skjærgården inne i en Lofotfjord eller nyte den utrolige Lofotnaturen?

Lofoten under treet!

Lofotopplevelser er virkelig noe å se frem til, med utrolig mange muligheter. I Lofoten kan både mamma, pappa, søsken, venner, kollegaer og kjærester finne sin drømmeopplevelse. Om det er å nyte utsikten fra Rorbua, hoppe på Svolværgeita, oppleve havørna, spise unik lokalprodusert mat eller besøke en av våre mange museer og galleri. Med gavekortet kan de slappe av i badstua, oppleve Lofotfisket eller i alle fall få unnskyldningen til å endelig realisere sin Lofotdrøm. Gi sommeridyll med midnattssol eller vinterkledde fjell med dansende nordlys i Lofoten i gave.

Sommer i Lofoten

Sommeren er tiden hvor man endelig samles. Hvem har du lyst til å ha tid sammen med i Lofoten? Den perfekte måten å sikre gode felles opplevelser på, er å kjøpe et Lofotgavekort til de du vil møte i Lofoten. Sommeridyllen i Lofoten kjennes på kroppen, med aktiviteter og natur som sitter igjen i minene. Å gå ombord i en båt rett fra Rorbua og finne sin egen sandstrand, eller å sammen sprenge grenser med en lokal fjellguide, vil Lofoten være den perfekte ramme for tid sammen.

Midnattssol i Lofoten

Lyset i Lofoten om sommeren gir energi. Klokka på ferie i Lofoten kan fort bli lagt bort og opplevelsene har ingen tidsbegrensing. Naturen kjennes annerledes ut om natten, og med solens lysstråler ved midnatt, er følelsen av en hvilende natur spesiell å oppleve.

Vinter i Lofoten

Vinteren i Lofoten er en unik kombinasjon av kyst og fjell, snø og hav. Man kan utfolde seg på utrolig mange måter i den vinterkledde lofotnaturen. Det er så mange forskjellige øyer og steder i Lofoten at en kajakktur, fjelltur eller annen aktivitet kan oppleves helt forskjellig utifra hvor og når du er i Lofoten. Øyene lengst ut i havgapet kan være nesten snøfri, mens de høyeste fjelltoppene kan være snørik med perfekte forhold for topptur på ski eller truger.

Lofotfiske

Mange forbinder nok Lofoten med det historiske Lofotfisket som foregår i perioden januar – mars. Lofotfiske er verdens største fiskeri på Skreien i en bestemt tidsperiode! Det er perioden hvor man kan oppleve de klassiske fiskehjellene fulle av fisk. En viktig norsk tradisjon, og Norges første eksportvare – Tørrfisken.

Aktiviteter i Lofoten

De siste årene har flere og flere fått øyene opp for alle de forskjellige aktivitetene man kan gjøre i Lofoten. Det er egentlig nøkkelen til at Lofoten er så populært, med kombinasjonen av alle opplevelses- mulighetene innenfor et lite fantastisk naturområde.

Surfing i Lofoten

Vintersurfing er en opplevelse få har fått oppleve, men de som har prøvd det, blir ofte hektet. Fantastiske bølger fra storhavet slår inn mot yttersiden av Lofoten og skaper det perfekte utgangspunkt for den aktive surfer. Fjorder og områder i le skaper ideale forhold, og uansett om du er nybegynner eller ekspert, vil naturen ruve over opplevelsen. Badestamp, badstue og en sprakende peis etterpå gir en varme som setter seg dypt i kroppen.

Nordlys i Lofoten

Dansende nordlys rammet inn av Lofotfjell med gjenskinn i havet er få forunt å ha opplevd. Lofoten er perfekt plassert for å oppleve nordlyset, og vårt micro-klima gjør at vi holder oss innenfor vår øygruppe når vi jakter på lyset.  I Lofoten kan været endre seg kjapt og det kan være store forskjeller mellom øyer, innside/utside, øst og vest. Som oftest finner jegeren en åpning i skydekket. En av de aktørene i Lofoten med mest nordlysturer kan skryte av 95% suksessrate i 2019. Legg opp flere dager i Lofoten og sjansene blir betraktelig bedre. Det er mange forskjellige måter å oppleve nordlyset på. Noe av det man kan velge mellom er foto turer med nordlysjegere, båtturer og til og med rideturer på en sandstrand med nordlys dansende over hodene.

Topptur på ski

Skiferie i Lofoten har blitt mer og mer populært de siste årene. Spesielt reisende fra alpene i Europa har fått øyene opp for de unike skimulighetene Lofotfjellene gir, men også norske skifrelste lar seg friste av fjordene og fjellene.

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.