Nordnorsk kunstnersenter

Nord-Norges regionale senter for samtidskunst.

I lysets by, Svolvær, står Nordnorsk kunstnersenter som et dynamisk knutepunkt for samtidskunst.

Vårt oppdrag har en dobbel hensikt – å tenne lidenskapen for både kunst og håndverk i regionen, samtidig som vi fremmer forbindelsen både på regionalt og internasjonalt nivå.

Fortsatt å bla nedover 🎨👇

*Alle bilder av: Aurora Stenersen

Nordnorsk kunstnersenter dirigerer en stadig skiftende utstillingsserie og legger til rette for salg av fengslende kunstverk og håndverk som stammer fra denne svært unike regionen.

På den pittoreske øya Svinøya administrerer senteret også Kunstnerhuset Svolvær, et sted der kunstnere finner inspirasjon blant spektakulære landskap.

En hovedbegivenhet i vår kalender er Lofoten internasjonale kunstfestival – LIAF, en feiring som gjaller av kreativitet og tverrkulturell utveksling.

Etablert i 1979 av regionens kunstnerorganisasjoner, stråler Nordnorsk kunstnersenter som en sentral kraft i vevet av nordnorsk kunstnerisk utfoldelse.

Det representerer ikke bare en kilde til kunstneriske ressurser for både skapere og beundrere, men også som en mellommann som forbinder offentlige og private enheter. Vårt samarbeid med Den Nordnorske Kulturavtalen er et bevis på vårt engasjement for å berike kulturlandskapet.

Tre inn i verdenen til Nordnorsk kunstnersenter, der innovasjon ikke kjenner noen grenser, og kreativitetens ekko ropes gjennom den nordlige himmelen.

Det er så mye kunstnerisk utfoldelse i Lofoten.

Er det noe i luften, eller tilbyr Lofoten rett og slett en av de mest inspirerende natur-scenene i verden? På Nordnorsk kunstnersenter kan du få en følelse av denne scenen gjennom kunstnerisk kreativitet!

BESØK OSS I
SVOLVÆR

Du finner oss rett ved siden av Svolvær Turistinformasjon, på Svolvær torg.