Historien om Lofoten Glass

På Lofoten Glass kan du ta med deg Nordlyset med deg…

Fra Trondheim til Lofoten, med inspirasjon fra farens kjemilaboratorium. En kombinasjon av historie, kjemi, og magi!

I Kabelvåg, kun en 7-minutters kjøretur fra Svolvær, fant Cathinka Mælum sitt perfekte sted for å etablere sin egen glasshytte. En liten landsby med en rik historie som strekker seg tilbake 8000 år. Og i hennes glasshytte blir ekte magi skapt rett foran øynene dine mens du ser henne i aksjon.

Lofoten Glass tilbyr også overføring av kunnskap gjennom workshops i å lage glassperler. Under denne opplevelsen kan du få en følelse av hvordan det er å jobbe med flytende glass foran flammene. Det er en opplevelse for alle, og du vil ende opp med ditt helt eget ferdige produkt.

Hvis det ikke er nok for å tilfredsstille tørsten etter kunstneriske bestrebelser, arrangerer også Cathinka kveldsarrangementer der hun demonstrerer sitt håndverk. Du kan nøye observere hvordan hun lager sine design og de ulike teknikkene hun bruker.

*Alle bilder av: Aurora Stenersen

Fortsett å lese for å få hele historien 👇

GLASS ARTISTEN
CATHINKA MÆHLUM

I den mystiske og gamle verdenen av glasskunst, der tradisjoner fra tidligere tider flettes sammen med moderne finesse, finnes det en ekstraordinær artist ved navn Cathinka Mæhlum. Fra de pustende landskapene i Lofoten slår hennes hjerte i harmoni med den rytmiske dansen til smeltet glass, og hennes skapninger ekkoer viskene fra århundrene som har gått forbi.

Cathinkas lidenskap for dette eldgamle håndverket er en hyllest til historien selv. Med en mesterlig berøring vever hun delikat trådene fra arven og gir liv til hvert mesterverk hun former. Men hun er ikke bare en vokter av fortiden; hun er en innovatør, en banebryter for moderne eleganse. I hennes studio engasjerer fortiden og nåtiden seg i en fascinerende dans, som kulminerer i design som transcenderer tid.

Drømmer blir ekte

Likevel var begynnelsen på denne fortryllende reisen langt fra de pittoreske utsiktene i Lofoten. Som en ung drømmer befant Cathinka seg nedsenket i farens alkimiske arbeod i Trondheim. Der, midt blant de vitenskapelige underverkene og glasskarene, ble den unge kunstnerens skjebne beseglet. Hennes lette hender lærte kunsten å forsegle glassampuller, og tente en flamme av nysgjerrighet og fascinasjon i hennes sjel.

Fra disse beskjedne begynnelsene blomstret Cathinkas kunstneriske reise som blomstene om våren i Arktis. Hun våget seg inn i hjertet av glasskunstnerverdenen, hvor hun utviklet sitt håndverk under veiledning av dyktige håndverkere som delte hemmelighetene fra smelteovnen og den unike kunsten å forme glass.

Fra smia til ditt hjem? Alle design mesterlig skapt – hvert stykke unikt.

Historie innvevd i kunst

I dag er hennes skapelser ikke bare gjenstander; de er inkarnasjoner av historier inngravert i hver kurve og berøring. Hvert stykke forteller en historie om dedikasjon, lidenskap, og den skjønnheten som oppstår når historie og innovasjon omfavner hverandre.

Mens solen senker seg under horisonten og kaster en varm glød over Lofotens rolige farvann, står Cathinka ved smia, klar til å gi liv til det smeltede glasset en gang til. Med hvert slag av hennes dyktige hånd fanger hun selve essensen av tid, og etterlater et uutslettelig avtrykk på kunsten av glasskunst.

Den berømte nordlyset inspirerte Nordlys inspirerte «Aurora Vasen»...

Tre inn i den fortryllende verdenen til Cathinka Mæhlum, der flammene fra fortiden belyser de uendelige mulighetene i nåtiden, og nedsenk deg i en fortelling som transcenderer kunst selv. Bli med henne på en reise som oppfordrer deg til å være vitne til glassets symfoni, der historie og moderne design møtes i en pustende crescendo, som inviterer deg til å skue essensen av evighet innenfor glassets skjøre skjønnhet.

BESØK OSS
I KABELVÅG