Nature is beauty – Do your duty

En guide som beskriver hva du skal gjøre når ‘naturen kaller’ mens du er i Lofoten.

Hva skal du gjøre når naturen kaller – og det ikke er et toalett i nærheten? Det er et veldig menneskelig spørsmål, og sannsynligvis en tanke som har slått de fleste. Denne siden hjelper deg med å løse dette problemet, og kanskje gi deg noen råd!

Ingen toalett – kun villmark

Vår første anbefaling er en vanlig en. Husk å besøke toalettet og gjøre ditt fornødne før du drar ut i villmarken. Men mager og andre organer kan være vanskelige å forutsi. Så la oss først etablere noen retningslinjer, hentet fra «Lofotvettreglene», før vi snakker om detaljene:

 • Planlegg turen din: Og bruk alltid offentlige toaletter før du drar ut i villmarken.
 • Når du planlegger en overnattingstur, vær forberedt! Ta alltid med toalettpapir, hånddesinfeksjon, en liten spade og en plastpose, helst med ziplock, for brukt papir, bind og tamponger.
 • Ta med et personlig engangstoalettsystem: Også kalt en toalettpose eller Biffy Bag.
 • Hvis du ikke har en toalettpose, gjør du dette: Gå langt vekk fra stien. Flytt deg bort fra stier, leirplasser, rasteplasser og andre steder hvor det er lite sannsynlig at andre vil gå.
 • Finn et sted langt unna ferskvann: Gå minst 100 meter unna bekker, elver eller innsjøer hvor turgåere fyller vannflaskene sine, fisker og bader. Dette er viktig for å forhindre forurensning av bekker eller vann.
 • Grav et hull i bakken eller bruk havet: Hvis du er i skogen og bakken er myk, kan du grave et hull omtrent 20 cm dypt. Når du er ferdig, dekker du det med jord, steiner, mose eller kvister.
 • Fjern alle spor: Pakk det brukte toalettpapiret i en plastpose og ta det med deg sammen med annet søppel, til du kan kaste det. Naturen bruker to til fire uker, noen ganger flere måneder, på å bryte ned toalettpapir. Unngå å bruke våtservietter, da de tar lang tid å bryte ned. Det er også ubehagelig for andre å komme over tegn på ditt toalettbesøk.

Toalettpose – et personlig engangstoalettsystem

Et personlig engangstoalettsystem, eller «toalettpose», er en bærbar sanitærløsning designet for bruk i utendørs- eller villmarksområder hvor tradisjonelle toalettfasiliteter ikke er tilgjengelige. Disse systemene er spesielt nyttige for camping, fotturer, båtliv og andre utendørsaktiviteter. Toalettposer gir en praktisk, hygienisk og miljøvennlig måte å håndtere menneskelig avfall på.

Biffy Bags

En Biffy Bag er et personlig engangstoalettsystem og et fullt funksjonelt toalett som enkelt får plass i håndflaten din. Den kompakte utformingen gjør at den kan bæres praktisk i vesken, lommen, hanskerommet, fiskekassen eller ryggsekken. Den unike passformen gir en naturlig sittestilling og eliminerer behovet for å bære med seg en ekstra bøtte eller kommode.

Utstyrt med alt nødvendig for en hygienisk, diskret og komfortabel opplevelse, lever den virkelig opp til navnet sitt som en «Biffy in a Jiffy».

Hva er inkludert i Biffy Bag?

 • 3 lag med lekkasjebeskyttelse
 • Den revolusjonerende Biffy Baggen
 • En luktfri zip-lock transportpose
 • En pakke med proprietær superabsorberende Biffy-pulver
 • En overflod av 2-lags toalettpapir for å fullføre jobben
 • Ekstra stor våtserviett for å friske opp når du er ferdig
 • Sjelefred ved å vite at du har et hygienisk sted å gå når naturen kaller

Hvordan bruke Biffy Bag?

 1. Brett ut og åpne innerposen, la folien være festet. Tøm innholdet av “Biffy Powder” i innerposen.
 2. Trekk de perforerte stroppene fra hverandre og knyt dem i en sløyfe rundt hoftene.
 3. Ta tak i fronten av posen og trekk den under deg fremover og opp. Bøy knærne litt og la naturen gjøre sitt!
 4. Etter bruk, fjern overflødig luft og knyt en knute i midten av posen. Putt den i folien og kast den i en søppelbøtte. Godkjent for deponi!