Bli kjent med Lofotens historie, livet under vann og kunstneren Espolin – alt på ett sted!

Bare en kort spasertur fra Kabelvåg, eller 10 minutters kjøretur fra Svolvær finner du tre unike attraksjoner som kombinerer historie, kunst og eventyr for både unge og gamle, uansett vær.

Med en kombinasjonsbillett kan du fordype deg i Lofotens natur, kultur og historie. Og når du er klar for et måltid, serverer Nyvågar Rorbuhotell i nærheten deilige lunsjer og middager laget med lokale ingredienser.

LOFOTMUSEET

LOFOTMUSEET LIGGER IDYLLISK TIL VED VANNKANTEN, PÅ STEDET HVOR MIDDELALDERBYEN VÁGAR LÅ. Foto AV kjell ove storvik.

Den imponerende væreiergården ble ferdigstilt i 1815, da Caspar Lorch var eier av fiskeværet.

Her handlet og eksporterte han fisk, i tillegg til å leie ut rorbuer til de som kom for å delta i Lofotfisket i den harde vintersesongen. Oppdag kontrasten mellom livet i hovedhuset og de autentiske rorbuene, og se en imponerende samling tradisjonelle trebåter.

LOFOTAKVARIET

OPPLEV FISK OG FASCINERENDE SJØDYR FRA DE LOKALE HAVOMRÅDENE RUNDT LOFOTEN. FOTO AV hallvard kolltveit.

Bli kjent med livet som beveger seg under overflaten og skjuler seg i dypet – fra krepsdyr til sjøpølser og et eget akvarium for skrei.

Matingen av seler og otere er dagens ubestridte høydepunkt! Utforsk en ny utstilling om fargesprakende kaldtvannskoraller eller lær mer om akvakultur. Kafé med sjøutsikt. Familievennlig!

GALLERI ESPOLIN

LOFOTENS LANDSKAP HAR INSPIRERT MANGE KUNSTNERE, MEN FÅ ER SÅ AVHOLDT SOM KAARE ESPOLIN JOHNSON. Foto Av aurora stenersen.

Galleri Espolin huser en høvding innen norsk kunst. La deg berøre av den uttrykksfulle kraften til kunstneren Kaare Espolin Johnson (1907–1994), når han skildrer strevet og fiskernes dramatiske historie.

I spill mellom lys og mørke og med sin karakteristiske teknikk, fanget Espolin livet til kystfolket og illustrerte mange bøker, inkludert «Den siste viking». Fordyp deg i en imponerende kunstsamling og se en film der Espolin forteller om sitt eget arbeid. Gavebutikk med lokalt kunsthåndverk.

LOKASJON