Hoven (367 moh.)

Fra den paddeflate myra på Gimsøya reiser det seg et enslig, vakkert fjell. Hoven er lettgått tur som gir store opplevelser. Herfra er det ypperlig å oppleve midnattssola. 

Startpunkt

Lofoten Links golfbane. Parkering ved starten av stien, 300 meter vest for golfbanens klubbhus.

Sesong

Mai – desember, avhengig av snøforholdene.

Distanse

2 km én vei

Høydemeter

367 moh

Varighet

1 time én vei

Vanskelighetsgrad

Enkel

Hoven er en favoritt for barnefamilier (men obs, kun de med barn som er vant til å gå i fjellet – les mer nederst), og for deg som vil kjenne midnattssolens ståler fra toppen av et fjell. Med vakre, hvite sandstrender like nedenunder, vil dette gi stor opplevelse etter forholdsvis liten innsats. 

Turbeskrivelse

Stien starter rett ved parkeringen ved golfbanen og krysser myra i retning fjellet. Her kan det være vått etter regnvær. Oppstigningen begynner i lettgått, mykt turterreng. Veien videre er helt åpenbar: Følg god sti i jevn motbakke mot toppen. Stien er stort sett enkel å gå, men et par brattere og steinete partier må forseres underveis. 

Siste biten opp til toppen er en parademarsj. Her kan du forvente deg smellvakre synsinntrykk i 360 grader. Fra toppen av Hoven ser du innover Lofotens mangfoldige fjellrike, og ut mot det åpne storhavet i nord. 

Velger du å ta turen om kvelden, er dette et utmerket sted å oppleve midnattssola. Sakte nærmer solkula seg havoverflaten, før den liksom ombestemmer seg før et iskaldt bad, og i stedet stiger og lyser opp en ny dag her på jordens Paradis.

Dette er en enkel tur i spektakulære omgivelser. Turen opp til Hoven kan lett bli feriens favoritt.

Naturperle

Hoven er omringet av et stort våtmarksområde med et rikt fugleliv. Deler av myrene inngår i Gimsøymyrene naturreservat. Øyas nordside er utsmykket med vakre vite sandstrender hvor det er perfekt å ta et bad etter avsluttet tur. Ved Hov Gård er det også mulig å ta badstue. Eller ri langs stranden på islandshest.

Ofte stilte spørsmål:

Var dette nyttig?

Takk for din tilbakemelding!

Vi leser alle henvendelser, men kan dessverre ikke svare deg.